11.4.2023 14:24

«Οι πολίτες θα τιμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το έργο που έχει προσφέρει στη Χίο» - Βίντεο

Όλα τα μεγάλα έργα στο νησί έχουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ- Κάποιοι έχουν αναπτύξει παθολογική σχέση με την έδρα

Παρουσία δεκάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης, η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος, ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Ανδρέας Μιχαηλίδης, Μάριος Νεαμονιτάκης, Αγγελική Βλάττα και Σέβη Πειραντάκου αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες που προτάσσει ο καθένας τους, ενόψει των κρίσιμων εκλογών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν πολιτικό αγώνα ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη, που έχει συνθλίψει την ελληνική κοινωνία προς όφελος των λίγων και των εχόντων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πέραν των αρχικών τοποθετήσεων είχαν οι απαντήσεις των υποψηφίων στους δημοσιογράφους, επί σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας.

Κριτική σε Μηταράκη και μπλόκο σε υπερδομή

Το πρώτο από τα ζητήματα που τέθηκε στους υποψηφίους ήταν το μεταναστευτικό, με τον «π» να ζητά από τους παριστάμενους να τοποθετηθούν στα λεγόμενα Μηταράκη και υποψηφίων της Ν.Δ. ότι σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ η Χίος και τα νησιά θα αντιμετωπίσουν εικόνες αντίστοιχες του παρελθόντος.

«Ο κ. Μηταράκης με διάφορες λαθροχειρίες παρουσιάζει ως προσωπικό επίτευγμα τη μείωση των ροών. Εμείς ξεκαθαρίζουν ότι τα σύνορα και φυλάσσονταν και φυλάσσονται και θα φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Τα όσα ακούγονται από την Ν.Δ. αποτελούν μία εθνικά απαράδεκτη θέση και στάση», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης και διερωτήθηκε: «Σύμφωνα με στοιχεία του Υπ. Μετανάστευσης, το τελευταίο 3μηνο οι ροές στα νησιά έχουν τριπλασιαστεί. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν φυλάσσονται τα σύνορα;».

Επιπλέον κ. Μιχαηλίδης, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι απολύτως δεδομένο ότι σχετίζονται αφενός με πολεμικές συρράξεις στη Μέση Ανατολή κι αφετέρου με την εργαλειοποίηση από τη γείτονα χώρα, η οποία άλλοτε ανοίγει τη στρόφιγγα και άλλοτε την κλείνει.

Τέλος, διατυπώθηκε η ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ύπαρξη μόνο μίας δομής καταγραφής και ταυτοποίησης, με την εξέταση ασύλου να γίνεται στην ενδοχώρα.

«Παθολογική σχέση με τη 2η έδρα»

Αναφερόμενη στη μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη 2η έδρα στη Χίο, η γραμματέας της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Μιχαλοπούλου, κατέθεσε την πεποίθησή της ότι οι πολίτες θα τιμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το έργο που έχει κάνει στη Χίο όλα αυτά τα χρόνια, προσθέτοντας ότι: «Με τη βοήθεια των πολιτών θα είμαστε αυτοί που θα πάρουμε την έδρα».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, συμπλήρωσε ότι: «Η έδρα δεν ανήκει ούτε σε πρόσωπο, ούτε αποκτά κάποιος σχέση μονιμότητας μαζί της. Τις έδρες τις κατανέμει ο λαός με την ψήφο του. Αυτή η παθολογική σχέση που κάποιοι αναπτύσσουν με την έδρα, αποκτά μία σκέψη ενδιαφέρουσα».

Μεγάλα έργα με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, αναφερόμενα στα μεγάλα έργα στη Χίο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσαν να σχολιάσουν ότι όλα φέρουν την υπογραφή και τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άσχετα αν αυτά προχωρούν με την επόμενη κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ