22.1.2015 12:21

«Τόσα χρόνια μιλάγαμε για το καινούργιο αλλά ψηφίζαμε το παλιό»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΣΕΤΖΗΣ ΣΤΟ Politischios.gr

Αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντρώος» και υποστηρικτής οποιασδήποτε ανανεωτικής κίνησης με τη βασική προϋπόθεση, όπως λέει, ότι θα λειτουργήσει υπέρ της Χίου. Ο υποψήφιος βουλευτής του «Ποταμιού» Γ. Μισετζής μιλά στον «π» για την επιλογή του να είναι ξανά υποψήφιος.

Από το στόχαστρό του δεν φεύγει ούτε η Αριστερά, την οποία διαχωρίζει σε δύο σκέλη. «Τον Κομμουνισμό που κατέρρευσε παντού» και την «υποτιθέμενη αριστερά που αποτελεί συνοθύλευμα γνωστών εξουσιομανών κι αμπελοφιλόσοφων που προσδοκούν μία δεύτερη πολιτική καριέρα».

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΦΥΚΑΡΗ

π.: Σας γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή σας σε διάφορα ψηφοδέλτια. Σήμερα κατέρχεστε ως υπ. Βουλευτής με το «Ποτάμι». Αν σας ζητούσα να προσδιορίσετε τον πολιτικό χώρο που ανήκετε ποιος θα ήταν αυτός;

Γ.Μ.: Η υποψηφιότητά μου στις Εθνικές εκλογές γίνεται πρώτη φορά και γίνεται από το μεράκι που έχω να δω επιτέλους τη Χίο να αλλάζει. Αν ήθελα να αυτοπροσδιοριστώ πολιτικά θα έλεγα ότι βρίσκομαι στο Κέντρο, μια και απεχθάνομαι τις ακραίες πολιτικές και το δογματισμό απ’ όπου κι αν προέρχονται.

π.: Γιατί ο Γιάννης Μισετζής σε αυτή την πολιτική περίοδο, όπου η ταύτιση με κόμματα και πολιτικές αποφεύγεται από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κατέρχεται στις εκλογές; Ποια η επιδίωξή σας;

Γ.Μ.: Όποιος βλέπει τον τόπο του να διαλύεται και δεν κάνει τίποτα γι αυτό είναι συνένοχος στην καταστροφή ! Επιδίωξη μου δεν είναι τα προσωπικά οφέλη, αυτά τα βρίσκω μόνο από τη δουλειά μου. Επιδίωξη μου είναι να ξεφύγουμε επιτέλους από την υπερβολική μιζέρια και την ατσιγκανιά που μας δέρνει και να  αλλάξουμε. Να σταματήσουμε επιτέλους να κοιτάμε μονάχα τον εαυτούλη μας και να ασχοληθούμε και με τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Δεν φοβάμαι να ταυτιστώ με οτιδήποτε  ανανεωτικό, φτάνει να υπάρξει αποτέλεσμα για τη Χίο.

Τόσα χρόνια μιλάγαμε για το καινούργιο αλλά ψηφίζαμε το παλιό. Τώρα το καινούργιο είναι εδώ. Και μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να τη γκρεμίσουμε. Όλα είναι κυρίως θέμα  ανθρώπων και έπειτα πολιτικής.

π.: Το «Ποτάμι» το γνωρίσαμε κυρίως από τις θέσεις και τις προτάσεις του σε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Άποψη και όραμα για τα τοπικά προβλήματα υπάρχει;

Γ.Μ.: Ναυτιλία και  Τουρισμός είναι τα μεγάλα ζητούμενα κατά την άποψή μου και επειδή τα τοπικά προβλήματα τα γνωρίζω  πολύ καλά, γνωρίζω ότι τεράστια ευθύνη  για την κακοδαιμονία μας έχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νοικοκυριό και ανάπτυξη χρειαζόμαστε. Για να υπάρξει όμως λύση και ανάπτυξη  πρέπει να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι ποιος είναι ο προορισμός της Χίου για τα επόμενα 20 χρόνια. Να αποκτήσουμε επιτέλους γνώμονα προσανατολισμού για το πού θέλουμε να πάει η Χίος. Τα ευχολόγια, οι θεωρίες και τα παχιά λόγια είναι εύκολα να ξεστομίζονται από παντού και θα ακουστούν πάλι πολλά. Μετά τις εκλογές θα εξαφανιστούν πάλι όλοι ως δια μαγείας.

π.: Κάποιοι, κυρίως από τα αριστερά, χαρακτηρίζουν το «Ποτάμι» ως συστημικό κόμμα κι όσους εντάσσονται σε αυτό ανθρώπους με ιδιοτελή συμφέροντα. Τι απαντάτε σε αυτό;  

Γ.Μ.: Δεν ξέρω σε ποια Αριστερά  αναφέρεστε.  Σε αυτή τη δογματική και αμετακίνητη στις απόψεις,  που δεν θέλει να καταλάβει ακόμα ότι ο Κομμουνισμός κατέρρευσε παντού ή σε αυτή την άλλη υποτιθέμενη «Αριστερά»,  που αποτελεί  συνονθύλευμα γνωστών εξουσιομανών και αμπελοφιλόσοφων  που βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά και προσδοκούν μια δεύτερη πολιτική καριέρα; Αυτή η Αριστερά καλύτερα να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να κάνει αυτοκριτική . Θα της είναι πιο ωφέλιμο. Όσον αφορά για την ιδιοτέλεια των στελεχών στο Ποτάμι μια ματιά στα ψηφοδέλτια όλης της Ελλάδας θα πείσει -όσους βλέπουν με καθαρό μάτι-  για το αντίθετο.

π.: Ένας βουλευτής του «Ποταμιού», πως θα ήθελε να δει τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο;

Γ.Μ.: Καταθέτω άκρως προσωπική άποψη. Στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχεί η ιδέα πως  η εγκατάλειψη των νησιών του Β. Αιγαίου δεν είναι τυχαία!

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μόνο εάν κάνουμε τα νησιά του Β. Αιγαίου πολύ δυνατά και οικονομικά αυτοτελή, είναι κάτι όμως που χρειάζεται πολύ δουλεία και συνεννόηση μεταξύ μας.

π.: Γιατί «Ποτάμι» στις 25 Ιανουαρίου; Τι θα σημαίνει για το νησί την επόμενη ημέρα;

Γ.Μ.: Να μη γελιόμαστε. Το Ποτάμι δεν ελπίζει  σε αυτές τις εκλογές για έδρα στη Χίο. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο για τις προθέσεις μας και να αποδείξουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε για τον τόπο μας για την Ελλάδα, για τη Χίο μας. Αν ωστόσο συμβεί το ευτύχημα, είναι βέβαιο ότι τόσο οι επαφές μας με την πρωτεύουσα όσο και η προσοχή της ίδιας στο νησί μας, θ’ αλλάξουν πολλά πράγματα προς το καλύτερο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ