21.1.2015 21:10

Απατηλή εικόνα

• ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΟΥ «ΔΙΑΝΑ» ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είχε σίγουρα το σφρίγος μιας πολιτικής εκδήλωσης ενός εν αναμονή κόμματος εξουσίας. Η πρόσκληση της συντονίστριας Β. Μιχαλοπούλου στο ακροατήριο να πυκνώσει τις πρώτες θέσεις του κινηματοθεάτρου «Διάνα» ήταν ενδεικτική της αποδοχής των μελών της Νομαρχιακής για τη λάθος επιλογή του χώρου.

Ωστόσο η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των ιστορικών για την Αριστερά στιγμών. Αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης και την πιθανότητα αυτοδυναμίας, χαμόγελα για την υποδοχή νέου ακροατηρίου, ικανοποίηση για το γεγονός ότι η συγκέντρωση δεν αλώθηκε από πρόσωπα ταυτισμένα με τον κομματισμό των περασμένων δεκαετιών.

Το πρόβλημα

Γύρω στα 250 άτομα χειροκρότησαν θερμά το Β. Μπάλα ως εκπρόσωπο της οικολογικής συνεργασίας, την Αγλ. Κυρίτση, τους 4 υποψηφίους βουλευτές και το Σ. Ρομπόλη. Η περιορισμένη, σε σχέση με την εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ προσέλευση, αποδίδεται στην έντονη επιφυλακτικότητα του εκλογικού σώματος να ταυτιστεί με ένα κόμμα αλλά και το γεγονός ότι οι εισροές από το ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μεγάλο βαθμό από ψηφοφόρους διαφορετικής ιδεολογικής προέλευσης, που όμως έχουν γονατίσει από τα μέτρα των Μνημονίων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν στάθηκε ικανή να σβήσει την πεποίθηση ότι ακόμα και στη Χίο είναι ικανή η πρώτη θέση.

Αφιερωμένη

Ειδική μνεία από τον κεντρικό ομιλητή Σάββα Ρομπόλη έγινε για τον τελευταίο βουλευτή της Αριστεράς στη Χίο, πριν από 57 χρόνια, τον Κώστα Δεσποτόπουλο. «Είμαι πολιτικό τέκνο του», αποκάλυψε ο κ. Ρομπόλης, ο οποίος προέτρεψε τη Νομαρχιακή να οργανώσει εκδήλωση προς τιμήν του, προσφερόμενος να διαθέσει άφθονο υλικό.

Στην ομιλία του ο κ. Ρομπόλης στάθηκε κυρίως στις εργασιακές σχέσεις, χαρακτηρίζοντας Μεσαίωνα τη μετατροπή τους κατά τη μνημονιακή εποχή.

Το όπλο του ΣΥΡΙΖΑ

Τον παλμό στη χθεσινή συγκέντρωση έδωσε ο χαιρετισμός της Αγλ. Κυρίτση, ο οποίος μετατράπηκε σε ολοκληρωμένη ομιλία. «Θα συμβεί το ατύχημα που φοβάται ο κ. Σαμαράς. Με το ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναχτίσουμε τον τόπο μας», ανέφερε η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας.

Η κ. Κυρίτση ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμαχήσει με καμία δύναμη του Μνημονίου είτε σε παλιά είτε σε νέα συσκευασία. «Ζητάμε αυτοδυναμία για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα», επανέλαβε την πρόσφατη αναφορά Τσίπρα. «Η Αριστερά είναι έτοιμη να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη», έκλεισε την ομιλία της. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ