12.4.2024 12:36

Το 3ο Γυμνάσιο Χίου στην 4η θέση του διαγωνισμού της ΕΛΣΤΑΤ

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου κατά την φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 συμμετείχαν στον 7ο διαγωνισμό Στατιστικής και διακρίθηκαν στην 4η θέση από τις 5 που βραβεύτηκαν. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με την μελέτη των εισαγωγών και των εξαγωγών της Ελλάδας από και προς τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρίτες Χώρες, με τη μελέτη των εισαγωγών και εξαγωγών ανά ομάδα αγαθών και τη μελέτη των τριών μεγαλύτερων σε αξία εισαγωγών και εξαγωγών ομάδων αγαθών και ο προσδιορισμός των μηνών κατά τους οποίους εντοπίζεται η μεγαλύτερη και η μικρότερη αξία. 

Οι μαθητές εργάστηκαν σε 6 ομάδες αναλαμβάνοντας ο καθένας ένα κομμάτι της στατιστικής έρευνας. και αντιμετώπισαν με επαγγελματισμό και ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη μελέτη καταλήγοντας σε σημαντικά συμπεράσματα όσον αφορά τις εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων. 

Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τους μαθηματικούς κανόνες της στατιστικής ενώ συγχρόνως αξιοποίησαν τα εργαλεία της ψηφιακής τεχνολογίας για την παρουσίαση των συμπερασμάτων τους. Εργάστηκαν ομαδικά, ασκήθηκαν στη συνεργασία, πήραν πρωτοβουλίες και αλληλεπίδρασαν για την παραγωγή ενός κοινού έργου, ανακαλύπτοντας δυνάμεις και κλίσεις τους και διευρύνοντας τα ενδιαφέροντάς τους.

Αυτό, όμως, που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι ότι όλο αυτό το εγχείρημα επετεύχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρισκόταν εκείνη την περίοδο το σχολείο, χωρίς κτήριο και υποδομές που να μπορούν να στηρίξουν την προσπάθειά τους. Οι δυσκολίες, όμως, αυτές περισσότερο πείσμωσαν τα παιδιά παρά λειτούργησαν ανασταλτικά στο έργο τους. Ίσως αποτελέσει ακόμη κι αυτό γι΄ αυτούς μάθημα ζωής, ότι μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί, ότι τα εμπόδια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε! 

Πολλά συγχαρητήρια και στις 6 ομάδες του σχολείου μας Α΄, Β΄, Γ΄ τάξης που κατέθεσαν εξαιρετικές εργασίες στο διαγωνισμό και βίωσαν όλη τη διαδικασία από την προετοιμασία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα!!! 

Η ομάδα που κέρδισε την 4η θέση και προκρίνεται στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό:

XIOS24: Γ΄Γυμνασίου

Ζαχαρόπουλος Δημήτριος, Μπαϊνακτάρης Ιωάννης, Σκυριώτης Δημήτριος

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Πέτροβα Βασιλική

Οι υπόλοιπες ομάδες είναι:
KORAIS10: Α΄Γυμνασίου

Παπαγιαννάκη Χρύσα, Τζινέλλη Δήμητρα, Τσέτσερη Βιργινία

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Στεφάνου Μαρία

 3GYM.B3.1: Β΄Γυμνασίου

 Κυπριωτέλης Θεόδωρος, Φέκος Στέλιος, Φύκαρη Κυριακή

 Υπεύθυνοι καθηγητές : Ζαννίκου Βέρα και Νίκος Καλαφάτης

 XIOS23: Β΄Γυμνασίου 

 Γλύκα Ευαγγελία, Θεοδοσόπουλος Ηλίας , Καραμπούλα Ιωάννα

 Υπεύθυνη καθηγήτρια : Πέτροβα Βασιλική

XIOS4: Γ΄Γυμνασίου

Βούλγαρης Νικόλαος, Βούλγαρης Σταύρος, Κουταλιάρης Δημοσθένης 

Υπεύθυνη καθηγήτρια :Πέτροβα Βασιλική

XIOS30: Γ΄Γυμνασίου 

Γλύκας Ιωάννης, Συρρής Γεώργιος, Συρρής Σπυρίδωνας

Υπεύθυνη καθηγήτρια :Πέτροβα Βασιλική

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ