30.3.2023 15:34

Έκλεισε ο κύκλος μίας αδικίας σε βάρος της Καθολικής Επισκοπής – Βίντεο

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ

Τον κύκλο μίας ιστορικής αδικίας σε βάρος της Καθολικής Επισκοπής Χίου, έκλεισε οριστικά το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή να παραδίδει στον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Αιγαίου Ιωσήφ Πρίντεζη, το ανακαινισμένο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωσήφ στο Γαλλικό Κολλέγιο, το οποίο με ευθύνη της είχε καταστρέψει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.

Το έργο κόστισε συνολικά 270.000 ευρώ με την Καθολική Επισκοπή να προγραμματίζει τα επίσημα θυρανοίξια του Ναού τον προσεχή Σεπτέμβρη μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας του εξοπλισμού και της ρευματοδότησης του κτιρίου.

Την ευγνωμοσύνη του για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού, που αποτέλεσε τόπο προσευχής, λατρείας αλλά και διδασκαλίας των Καλογριών του Γαλλικού Κολλεγίου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αιγαίου ενώ ο από την πλευρά του ο π. Λέων Κισκίνης, αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της ύπαρξης και δραστηριοποίησης της Καθολικής Επισκοπής Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ