22.11.2022 13:57

Το ενεργειακό κόστος στο επίκεντρο της συνέλευσης των ΔΕΥΑ – Βίντεο

Η κάλυψη του κόστους που απαιτείται για την λειτουργία των εγκαταστάσεων των ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα, με δεδομένο το γεγονός ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής ήδη δημιουργεί σημαντικά χρέη στις δημοτικές εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης, θα βρεθεί στο προσκήνιο της πανελλήνιας συνεδρίασης των προέδρων των ΔΕΥΑ στις 2 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου Βασίλης Μυριαγκός, επεσήμανε ότι προέχει η κυβερνητική παρέμβαση, διότι το οικονομικό φορτίο των εταιρειών που δημιουργείται από τη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι πλέον δυσβάσταχτο.

Επιπλέον τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των δημοτικών εταιρειών λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση λογισμικών, αλλαγή υδρομετρητών, νέες μονάδες που θα λειτουργούν με φωτοβολταϊκά πάνελ καθώς και άλλου είδους παρεμβάσεις που θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας.

Για όλα αυτά, είπε  ο κ. Μυριαγκός, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, όμως μέχρι να φθάσει η ώρα της υλοποίησής τους, η πολιτεία θα πρέπει να λάβει μέτρα που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ