17.4.2024 6:11

Συνεργασία ΔΕΥΑ Χίου και ΕΥΑΘ για να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας

Άνθιμος Αμανατίδης και Πρόδρομος Μανωλάκης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Την παροχή τεχνογνωσίας αλλά και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα GIS και net metering για τη μείωση του ενεργειακού κόστους προβλέπει μεταξύ άλλων το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΕΥΑΘ με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χίου (ΔΕΥΑΧ).

Το μνημόνιο, που υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης και ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Χίου  Πρόδρομος Μανωλάκης, προβλέπει αποτύπωση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης με εργασία πεδίου και δημιουργία γεωγραφικών δεδομένων (GIS) δικτύων κι εγκαταστάσεων, δημιουργία υποδομής σε πληροφοριακά συστήματα GIS, όπως και παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα net metering και μεθοδολογιών μείωσης του κόστους ενέργειας σε εγκαταστάσεις ύδρευσης – αποχέτευσης. Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν επίσης σε θέματα αντικατάστασης παλαιών, μη λειτουργικών γεωτρήσεων και ανόρυξης νέων, στον τομέα της απολύμανσης του νερού με την παρουσίαση από πλευράς ΕΥΑΘ βέλτιστων πρακτικών, αλλά και σε θέματα καθαρισμού και αναβάθμισης εγκαταστάσεων αποχέτευσης, αντικατάστασης του σχετικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και διαχείρισης του στόλου μηχανημάτων – οχημάτων της επιχείρησης.

«Η ΕΥΑΘ δίνει ήδη τεχνογνωσία στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Είμαστε πλέον μια σύγχρονη εταιρεία-μπουτίκ βέλτιστων πρακτικών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Με εξωστρέφεια και καινοτομία απαντάμε στις σύγχρονες προκλήσεις και η συνεργασία μας με τη Χίο εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Η παροχή τεχνικής υποστήριξης από πλευράς ΕΥΑΘ (συγκεκριμένα μέσω της θυγατρικής της ΕΥΑΘ Υπηρεσίες) θα αφορά τόσο στο κομμάτι το συμβουλευτικό όσο και στο κομμάτι το επιχειρησιακό (προμήθεια, εφαρμογή).

Στόχος είναι  με την τεχνική και επιστημονική καθοδήγηση των έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών της ΕΥΑΘ, η ΔΕΥΑ Χίου να διαχειριστεί βέλτιστα τους ανθρώπινους και οικονομικούς της πόρους, εξοικονομώντας χρόνο και εξασφαλίζοντας μακροχρόνια απόδοση επένδυσης και φυσικά βέλτιστα αποτελέσματα.

Η ΔΕΥΑ  βρίσκεται ήδη  σε διαδικασία ανάπτυξης και εξορθολογισμού των λειτουργιών της σε επίπεδο διαχείρισης δικτύων, λειτουργίας εγκαταστάσεων και ψηφιοποίησης των διαδικασιών σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων ύδρευσης κι αποχέτευσης, με στόχο να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, να αυξηθούν τα έσοδα και να βελτιστοποιηθούν οι υπηρεσίες προς τον τελικό καταναλωτή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ