28.1.2021 8:40

“ΣυμμαΧία Αξιών": «Ο Δήμαρχος ακολουθεί πιστά τον Μηταράκη ακόμα και στη διαστρέβλωση»

Ανταπαντά ο συνδυασμός Τριαντάφυλλου για την ερώτηση του 2014 εντός του Κοινοβουλίου

Στην ανακοίνωση της «Σύμπραξης Δημιουργίας» που κατηγορούσε τον Κώστα Τριαντάφυλλο ότι όντας Βουλευτής το 2014, ζητούσε νέα δομή επαρκούς χωρητικότητας για μετανάστες, απάντησε το πρωί της Πέμπτης ο Συνδυασμός Τριαντάφυλλου.

Με ανακοίνωσή της η «ΣυμμαΧία Αξιών», διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη ερώτηση κατατέθηκε τη στιγμή που ήταν εν λειτουργία η δομής στο Μερσινίδι, συνολικής χωρητικότητας 130 ατόμων και μόνο για υποδοχή και ταυτοποίηση.

Η παράταξη Τριαντάφυλλου εκτός των άλλων, κατηγορεί τον Δήμαρχο για διαστρέβλωση και καταλήγει ότι δεν συνεργάζεται μόνο με τον Γιάννη Καραβασίλη αλλά με όσους έδωσαν τη μάχη του Αίπους για να αποτραπεί η δημιουργία υπερδομής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δεν χρειαζόταν πάνω στον εμφανή πανικό του, να ανατρέξει ο δήμαρχος στην ερώτηση του 2014. Το ίδιο, ακριβώς, ψήφισε, όχι μόνο ο Κώστας Τριαντάφυλλος αλλά και η παράταξη του ίδιου του Δημάρχου, πέντε φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Χίου, επιδιώκει τη σύγχυση, αναφερόμενος στην ερώτηση του Κώστα Τριαντάφυλλου για το κλείσιμο του Κέντρου Προσωρινής Κράτησης στο Μυρσινίδι, συνολικής χωρητικότητας 130 ατόμων, και την δημιουργία ενός νέου κλειστού (σύμφωνα με τον τότε νόμο) χώρου αποκλειστικά για υποδοχή και ταυτοποίηση και μάλιστα μικρότερης χωρητικότητας από αυτήν που προτείνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί πιστά τον κ. Μηταράκη, ακόμη και στην διαστρέβλωση.

Για μας η μόνη βιώσιμη και ρεαλιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είναι αυτή ακριβώς η θέση που υπεύθυνα ειπώθηκε από τον Κώστα Τριαντάφυλλο το 2014! : Μόνο υποδοχή και ταυτοποίηση στα νησιά και η υπόλοιπη διαδικασία να γίνεται στην ηπειρωτική χώρα, όπου υπάρχει επαρκής γεωγραφικός χώρος για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απρόβλεπτης κατάστασης.  Άρα τα ίδια έλεγε τότε τα ίδια λέει και σήμερα 7 ολόκληρα χρόνια μετά σταθερός στις ίδιες ακριβώς θέσεις!

Το ερώτημα παραμένει: Τι μεσολάβησε και ο κ. Κάρμαντζης άλλαξε άποψη μέσα σε λίγους μήνες; Αν πέρυσι, με 7.000 διαμένοντες στη ΒΙΑΛ επαρκούσε κατά τον ίδιο η δομή υποδοχής και ταυτοποίησης των 500 ατόμων, σήμερα γιατί αυτή δεν επαρκεί;

Τέλος, μας κατηγορεί επειδή  συνεργαζόμαστε με την παράταξη «Χίος Μπροστά». Του απαντάμε: Συνεργαζόμαστε με ΟΛΟΥΣ: Με την Πρωτοβουλία για τη Χίο, τη Χίος Μπροστά, τη ΛΑΣ, το Δίκτυο Πολιτών και τη Χιακή Συμπολιτεία. Γιατί εμείς αυτά που είπαμε προεκλογικά δεν τα ξεχάσαμε τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. Εκείνος  από την επόμενη των εκλογών ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή του.

Εμείς υποσχεθήκαμε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα συνεργαστούμε με όλους! Και το κάνουμε πράξη ! Εκείνος είναι που υπόσχεται θέσεις σε συμβούλους της αντιπολίτευσης με μόνο σκοπό την απόσπασή τους από την παράταξη από την οποία εκλέχτηκαν.

Και κάτι ακόμη: Εμείς είμαστε μαζί με αυτούς που οι σχέσεις μας δοκιμάστηκαν και σμιλεύτηκαν στο Αίπος των αγώνων, εκεί που εσείς κ. δήμαρχε ήσασταν απών.

Είμαστε με αυτούς που σήμερα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στις λογικές των υπερδομών, οι οποίες καθιστούν το νησί μας φυλακή ψυχών για πάντα. Εσείς είστε με αυτούς που έστειλαν τα ΜΑΤ στη Χίο.

Ο κόσμος της Χίου μας κρίνει όλους!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ