27.1.2021 8:27

«Συμμαχία Αξιών»: Μόνη ρεαλιστική λύση η δομή των 500 ατόμων

Σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή από τον συνδυασμό Τριαντάφυλλου

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή Κάρμαντζη στη σκιά των χθεσινών δηλώσεων του Δημάρχου, ασκεί μέσα από ανακοίνωσή της η «Συμμαχία Αξιών».

Στην ανακοίνωση, η παράταξη Τριαντάφυλλου καυτηριάζει την ταύτιση απόψεων του Δημάρχου με τον Νότη Μηταράκη, σημειώνοντας ότι μοναδική υποχρέωση της δημοτικής αρχής είναι να εκτελέσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Δεύτερη μέρα προβολής της ίδιας παράστασης, με το ίδιο σενάριο αλλά χωρίς θεατές. Ο Δήμαρχος Χίου επέλεξε χθες να σηκώσει το ίδιο έργο στο οποίο προχθές έκανε πρεμιέρα ο Υπουργός, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

  • Στον παραληρηματικό, γεμάτο αντιφάσεις και χωρίς κανένα επιχείρημα, μονόλογο του ο δήμαρχος Χίου, αντί να εκτελέσει, ως έχει υποχρέωση, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία σύσσωμος ο συνδυασμός του υπερψήφισε και από κει που αποκαλούσε δημοσίως την απόφαση αυτή Ευαγγέλιο και μπούσουλα για την πορεία του μεταναστευτικού, χθες για πρώτη φορά δήλωσε ότι διαφωνεί με το νούμερο-ταβάνι των 500 ατόμων που αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της απόφασης αυτής.  
  • Αυτό ο κύριος δήμαρχος το λέει ανοιχτά πρώτη φορά φέτος, που ο αριθμός των αιτούντων άσυλο είναι ο μισός από πέρυσι, όταν ο ίδιος και η παράταξη του την υπερψήφιζε.
  • Ο ίδιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στην δομή υποδοχής και ταυτοποίησης που προβλέπει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την υπερδομή φιλοξενίας, υποδοχής ταυτοποίησης, φιλοξενίας ανηλίκων και ΠΡΟΚΕΚΑ, που εξήγγειλε προχθές για πολλοστή φορά ο Υπουργός Μετανάστευσης.
  • Βλέπει ο δήμαρχος παντού φαντάσματα που τον πολεμούν, ενώ εδώ και 16 μήνες έχει 98% ομόφωνες αποφάσεις παντού στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου από όλες τις παρατάξεις.
  • Αφού επιχείρησε να εξυπηρετήσει κατ’ επανάληψη τα σχέδια του Υπουργού Μετανάστευσης με 5 Δημοτικά Συμβούλια για το μεταναστευτικό που δεν «του βγήκαν», τώρα αλλάζει ρότα και ρίχνει τη μπάλα στην Κυβέρνηση, λες και η αρμοδιότητα αναλήφθηκε τώρα από την Κυβέρνηση και δεν υπήρχε πέρυσι, όταν ο ίδιος διαφωνούσε και υπερψήφιζε τις αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια που ο ίδιος προκαλούσε.
  • Προδίδει για μια ακόμη φορά τους συνοδοιπόρους του, αφού αφήνει υπονοούμενα για τον Περιφερειάρχη Μουτζούρη και συντάσσεται ξανά με την κυρία Καλογήρου, την οποία ο ίδιος κατακεραύνωνε μέχρι χτες και την κατηγορούσε όντας Αντιπεριφερειάρχης της για 5 χρόνια ότι ήταν υπεύθυνη για την αναπτυξιακή ένδεια της Χίου!
  • Προκαλεί τις παρατάξεις να προσφύγουν στον Εισαγγελέα, ενώ την ίδια ώρα τις κατηγορεί ότι προσφεύγουν κατά των μεθοδεύσεων του στα ανταποδοτικά. Μεθοδεύσεις, που χρεώνουν την τοπική κοινωνία με είσπραξη από τον Δήμο Χίου των περισσότερων ανταποδοτικών που εισπράχθηκαν ποτέ .

Η ΣυμμαΧία Αξιών επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά: Η μόνη ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και βιώσιμη πρόταση, που υπάρχει αυτήν την στιγμή για το νησί μας , είναι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία σήμερα ο δήμαρχος για πρώτη φορά αμφισβήτησε !

Η μόνη αληθινή παραδοχή, που χθες ακούστηκε, δυο φορές από τα χείλη του  είναι ότι η Χίος θα κλείσει αυτήν την, χωρίς προηγούμενο, θλιβερή, λαϊκίστικη, αναποτελεσματική και χωρίς όραμα και σχέδιο αυτοδιοικητική παρένθεση σε τρία χρόνια από τώρα, οριστικά και αμετάκλητα.

Μέχρι τότε η ΣυμμαΧία Αξιών εγγυάται ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί με σθένος την άποψη και τις θέσεις της πλειοψηφίας της τοπικής μας κοινωνίας !

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ