31.8.2021 8:21

Συμμαχία Αξιών: "Αναπτυξιακός Οργανισμός ή αλλιώς πως να ξοδέψει ο Δήμος σε ένα χρόνο 414.080 ευρώ"

Απείχαμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ελάχιστη διαμαρτυρία για την επαναφορά του θέματος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την δημοτική αρχή σε αντίθεση με την βούληση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Παρά το γεγονός ότι έχουν τεθεί πολλά ζητήματα από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή και ενέκρινε μία οικονομοτεχνική μελέτη που αναφέρει ότι ο Οργανισμός αυτός, που συστήνει η ίδια:

-      Θα δαπανά μετά το τρίτο έτος περισσότερα από 414.080 ευρώ (1 έτος 114.440 και δεύτερο έτος 362.580 ευρώ)

-      Θα έχει ως έσοδα 35.000 ευρώ από διαχείριση, εκμετάλλευση και λειτουργία χώρων και συστημάτων στάθμευσης, δηλαδή την ώρα που η Χίος αναζητά χώρους στάθμευσης, προαναγγέλλεται εμμέσως, η καταβολή αντιτίμου από την δημοτική αρχή.

-      Θα έχει ως έσοδα από τον δεύτερο χρόνο 30.000 ευρώ από διαχείριση πολιτιστικών χώρων και υποδομών, χωρίς να απαντά η δημοτική αρχή από πού θα προκύπτουν αυτά τα έσοδα και αν θα υποχρεωθούν οι φορείς του πολιτισμού της Χίου να πληρώνουν για τους χώρους του Δήμου.

-      Θα λαμβάνει από τους συμμετέχοντες δήμους 160.000 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη έργων.

-      Θα δαπανά ετησίως για τον διευθύνοντα σύμβουλο 30.000 ευρώ και για προϊσταμένους δύο (!) Τμημάτων 26.400 ευρώ, ενώ για ετήσια αμοιβή ειδικού συνεργάτη θα δαπανά 20.000 ευρώ.

Απέναντι σε αυτήν την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος στέκονται οι υπάλληλοι του Δήμου και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Η δημοτική αρχή επιλέγει να εισφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς εξορθολογισμό, χωρίς καθορισμό των σκοπών και χωρίς να καταστήσει σαφή τα όρια στα οποία θα κινηθεί ο ΑΟΤΑ. Επιλέγει δηλαδή να θέσει σαθρά θεμέλια, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε σύγχυση αρμοδιοτήτων με άλλους αναπτυξιακούς φορείς του δήμου αλλά και τις υπηρεσίες του δήμου. Επιλέγει συνταγές που έχουν αποτύχει στο παρελθόν. Παρ’ όλ’ αυτά επισπεύδει την σύσταση του, γιατί δείχνει να ενδιαφέρεται για ακόμη μία φορά πιο πολύ για τους διορισμούς και λιγότερο για την ουσία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ