18.2.2021 11:30

«Στη λογική του Μαυρογιαλουρισμού και των αδιαφανών διαδικασιών»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ( Πέμπτη, 11-2-21) συζητήθηκε ως 1ο θέμα της Η.Δ.: «η Έγκριση διάθεσης πίστωσης και κατανομή δαπάνης συνολικού ποσού 349.475».

ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ για επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Περιφέρεια για την κάλυψη «επιτακτικών αναγκών» των δέκα νησιών της Περιφέρειας μας.

Η Περιφερειακή Αρχή της συν διοίκησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) αποφάσισε για μια ακόμα φορά να προχωρήσει με συνοπτικές αδιαφανείς διαδικασίες και λογικές σε προσλήψεις που θυμίζουν τις αλήστου μνήμης εποχές του Μαυρογιαλούρου.

Το ίδιο και για την αγορά αυτοκινήτων ,χωρίς τα αναγκαία, από το νόμο δικαιολογητικά και χαρακτηριστικά τους.

Συγκεκριμένα:

1) Αγοράζει πέντε αυτοκίνητα ποσού 150.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν στα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία προκειμένου να διενεργούνται σε διάφορα κοινοτικά και δημοτικά διαμερίσματα, RAPID TEST σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

2) Προσλαμβάνουν είκοσι οκτώ (28) άτομα, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για 4 μήνες, για όλες τις Π.Ε. (για Λέσβο δέκα άτομα Δ.Ε. και δύο Υ.Ε., για Λήμνο ένα άτομο Δ.Ε. και τρία άτομα Υ.Ε., για Χίο έξι άτομα Δ.Ε., για Σάμο δύο άτομα Δ.Ε. και τέσσερα άτομα Υ.Ε.) με ποσό 130.000 ευρώ χωρίς να αναφέρεται η εργασία που θα κάνουν, ποια κενά, ποιες λαϊκές ανάγκες θα καλύψουν....

3)Προμηθεύεται υγειονομικό και ιατρικό υλικό μέχρι του ποσού των 69.475 ευρώ.....

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ δια του εκπροσώπου της, Γ. Αμπαζή, τόνισε ότι σε μια περίοδο που οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειάς μας βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, συνέπεια των αντιλαϊκών πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων, τα όποια ψίχουλα των επιχορηγήσεων των υπουργείων πρέπει να αντιμετωπίζουν χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων των νησιών.

Όμως, οι πολιτικές επιλογές της Περιφερειακής Αρχής δείχνουν ότι διαπνέεται από αδιαφάνεια και έλλειψη σεβασμού του δημόσιου χρήματος, αφού έρχεται και εισηγείται, χωρίς να προσκομίσει στην ΟΕ τις οικονομικές προδιαγραφές ή τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων που θέλει να αγοράσει καθώς και τις προσφορές από κάποιο διαγωνισμό ή έστω έρευνα αγοράς τους. Χωρίς να εισηγείται, ποιες είναι οι «επιτακτικές ανάγκες» που θα καλύψουν οι 28 τετραμηνίτες, διαιωνίζοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ομηρία των εργαζομένων κι εάν τέλος, οι επιτακτικές δεν είναι συγκεκριμένες και θα έπρεπε όπως εδώ και χρόνια ως Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ