20.11.2017 17:09

Προχωρήστε σε ασφαλιστικά κατά της Ύπατης Αρμοστείας

• ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ Η ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αντιμέτωπη με την ειλικρίνεια των πραγματικών προθέσεων της να προστατεύσει από νέα επέκταση τη ΒΙΑΛ φέρνει τη δημοτική αρχή νέα αποκάλυψη της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα.

Σε επιστολή που στέλνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον δήμαρχο Χίου και κοινοποιείται και στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς, η Παγχιακή αποκαλύπτει ότι η Ύπατη Αρμοστεία δρα πλέον καταφανώς και ως εργολάβος, αναλαμβάνοντας τις εσωτερικές διαμορφώσεις του καταυλισμού προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του και ζητά από το Δήμο να ακυρώσει τις προγραμματισμένες της ενέργειες με άσκηση ασφαλιστικών μέτρων.

Αναλυτικά η Παγχιακή Επιτροπή αναφέρει:

«Κύριοι,

Με την 623/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λάβατε την κάτωθι απόφαση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το αίτημα και την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς να μην υπάρξει επέκταση στη ΒΙΑΛ, αλλά να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποσυμφόρησή της, ώστε να φτάσει η δομή στις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει. Να στηριχτούν νομικά και να απαιτηθούν εκ νέου οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κάτοικοι της Τ.Κ. Χαλκειούς. Ο Δήμος Χίου να στηρίξει εντός του νομικού πλαισίου που τον διέπει, όλες τις νομικές διεκδικήσεις, τις νομικές προσπάθειες, τις δικαστικές ενέργειες που θα γίνουν για την διασφάλιση των συμφερόντων των κατοίκων της Τ.Κ. Χαλκειούς και του νησιού γενικότερα, στηριζόμενος και στο γεγονός ότι η υφιστάμενη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο δεν τηρήθηκε. Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, να προχωρήσει ο Δήμος σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο αγωνίζεται και πιστεύει στον απεγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων από το νησί και από τη χώρα εξασφαλίζοντας ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση για το μικρό χρονικό διάστημα που θα παραμένουν στο νησί».

Στη συνέχεια στις 8/11/2017 λάβατε ρητή απόφαση να προχωρήσετε σε καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης της ΒΙΑΛ προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και σε περίπτωση μη απόδοσης αυτού να ζητήσετε δικαστικά την απόδοσή του.

Με βάση τα ως άνω και προκειμένου να αποφύγουμε τετελεσμένες καταστάσεις θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες έχει ήδη δημοσιεύσει πρόσκληση σε διαγωνιστική διαδικασία, που αφορά στο νησί μας και τον συγκεκριμένο χώρο της ΒΙΑΛ προκειμένου να προβεί σε εργασίες χωματουργικές και άλλες. Οι εργασίες αυτές προφανώς γίνονται για επέκταση των εγκαταστάσεων με μόνιμες διώροφες εγκαταστάσεις (κοντέινερς), που αποδεικνύουν διάθεση μη απόδοσης του χώρου.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον έχετε προχωρήσει στην σχετική καταγγελία η έναρξη τέτοιων εργασιών επιτρέπει στο Δήμο Χίου να κινηθεί με ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να εμποδίσει την επέκταση του Κέντρου.

Σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα (προκήρυξη κλπ) προς ενημέρωσή σας και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ