16.2.2021 13:35

Παύλος Καλογεράκης: «Πάντοτε επιζητώ την εφαρμογή του νομικώς ορθού»

Μεγάλη εντύπωση μου προκαλεί η αντίδραση κάποιων Μέσων Ενημέρωσης σε κάποιες ενέργειές μου, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στις προσπάθειές μου να εφαρμόζεται με κάθε λεπτομέρεια, θα ΄λεγα θρησκευτική ευλάβεια, η κείμενη νομοθεσία. 

Η τρέχουσα διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πρωτόγνωρη για πολλούς και διαφόρους λόγους, κάποιοι από τους οποίους είναι προφανείς. Σε κάθε περίπτωση για την διαχρονική εγκυρότητα της κάθε απόφασης του Συμβουλίου, είναι αναγκαίο το κάθε ομιχλώδες, ως προς την νομική ερμηνεία του θέμα, να εξετάζεται ενδελεχώς και να μην θεωρείται προφανής η όποια εφαρμογή του. Τούτο, δεν γνωρίζω γιατί, θεωρείται από κάποιους, εντός και εκτός Συμβουλίου, ως προσπάθειά μου  να ικανοποιήσω κάποια παράταξη. 

Τα γεγονότα όμως δεν συμφωνούν με τούτο. Σε κάθε αμφισβητούμενο θέμα, παρά την αναλυτική μελέτη που κάνω,  καταθέτω ερώτημα, με την βοήθεια του Γραφείου μου,  στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και προς την «Νομοτέλεια» και, μέχρι στιγμής, από τις απαντήσεις τους, έχω απόλυτα δικαιωθεί. Το ίδιο θα πράξω και με το πρόσφατο γεγονός που παρουσιάστηκε περί του πότε συμμετέχει στην ψηφοφορία του Συμβουλίου ένας πρόεδρος κοινότητας. Δεν υποστηρίζω ότι είμαι παντογνώστης και τα γνωρίζω όλα, πολύ περισσότερο μάλιστα που δεν είμαι νομικός, αλλά είναι βέβαιο ότι πάντοτε επιζητώ την εφαρμογή του νομικώς ορθού. Και τούτο θα συνεχίζω να το πράττω, ανεξάρτητα από το πώς το προσλαμβάνει ο οποιοσδήποτε άλλος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ