21.6.2021 10:16

Όπισθεν ολοταχώς από τη Δημοτική Αρχή για τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βέσσας

«Δεν είχαμε καμία πρόθεση να μεταφέρουμε τον σταθμό στο Πυργί» είπε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης ενώ την 1η Ιουνίου διαβεβαίωνε στον «π» ότι ο Δήμος αναζητά αλλού χώρο

Σε άτακτη οπισθοχώρηση αναγκάστηκε η Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης της Βέσσας, με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Ξενάκη στον «π» για μεταφορά στο Πυργί του υπό σχεδιασμό βρεφονηπιακού σταθμού.

Παρότι ήδη από την 1η Ιουνίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης είχε δηλώσει ότι ο Δήμος έχει έρθει σε συνεννόηση με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών για εύρεση κτιρίου στο Πυργί, ώστε να δημιουργηθεί εκεί ο βρεφονηπιακός σταθμός, κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης του χωριού και υπό το βάρος των αντιδράσεων δήλωσε τελικά ότι, ουδέποτε η Δημοτική Αρχή σκόπευε να μεταφέρει στο Πυργί τον βρεφονηπιακό σταθμό.

Ο αντιδήμαρχος μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι ακόμα και ο σχεδιασμός για παραχώρηση κτιρίου στο Πυργί για 25 χρόνια, αποτελούσε απλώς… προβληματισμό του ίδιου.

Επιπλέον ο ίδιος ζήτησε συνεργασία με την Τ.Κ. Βέσσας, ώστε να βρεθεί λύση προκειμένου το έργο να παραμείνει στην Τ.Κ. Βέσσας. Κατά τη διεξαγωγή της συνέλευσης το λόγο πήραν δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι μηδενός εξαιρουμένου τάχθηκαν υπέρ της υλοποίησης του έργου στην Τ.Κ. Βέσσας όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι παρουσίες

 Στη συνέλευση παρευρέθηκαν εκτός από τους κατοίκους Βέσσας, Λιθίου, Ελάτας και Αρμολίων, ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων κύριος Βεργίτσης Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής κύριος Ξενάκης Ιωάννης, ο κύριος Καμπούρης Παντελής από την Πρωτοβουλία για τη Χίο και τέως πρόεδρος του ΝΠΔΔ, οι κύριοι Νύκτας Νικόλαος και Στεφάνου Παντελής Από τη Συμμαχία Αξιών, ο κύριος Σαραντινός Σταμάτιος από το Χίος Μπροστά, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κύριος Κλιαμενάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΕΜΧ κύριος Τούμπος Γεώργιος και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Λιθίου, Ελάτας και Ολύμπων. 

Η απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης

Η λαϊκή συνέλευση της τοπικής κοινότητας Βέσσας, με την συμμετοχή των Προέδρων και κατοίκων από τις τοπικές κοινότητες Λιθίου και Ελάτας, σήμερα, ημέρα Σάββατο 19/6/2021, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

1.          Διαμαρτύρεται έντονα για την ερήμην των χωριών Λιθίου, Ελάτας και Βέσσας, εξαγγελία περί διερεύνησης αλλαγής της έδρας του βρεφονηπιακού σταθμού Μαστιχοχωρίων. Η λογική της αποκέντρωσης, που πρέπει να διέπει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης των χωριών μας, δεν συνάδει με μία τέτοια εξαγγελία, η οποία, σημειωτέον, πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση.

2.          Εμμένει στην αναγκαιότητα του έργου και την διατήρηση της έδρας στην τ.κ. Βέσσας.

3.          Αιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, να μην μεταβάλουν την απόφαση τους για την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέσσα.

4.          Απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, προκειμένου επιτέλους να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού, όπως αυτό έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου και στον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags: Βέσσα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ