27.2.2024 10:19

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Χημικών στη ΔΕΥΑΝΧ

Ο καθηγητής του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αειφόρου Διαχείρισης Υδάτων και Δικαίου του Νερού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου |( EPLO) κ. Ιωάννης Κατσογιάννης βρέθηκε στο νησί μας ως επίσημος προσκεκλημένος της ΔΕΥΑΝΧ. 

Ο κ. Κατσογιάννης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού (διυλιστήρια, αφαλατώσεις, βιολογικός) και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΧ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Πρόδρομος Μανωλάκης σε δηλώσεις του αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Κατσογιάννη ανέφερε «Ο κ. Κατσογιάννης προσκλήθηκε στο νησί μας προκειμένου να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις μας και να μας βοηθήσει με τις γνώσεις του ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε. Είναι μεγάλη μας χαρά που βρέθηκε στη Χίο και μας μετέδωσε τις εμπειρίες του και την τεχνογνωσία του».

Από την πλευρά του ο κ. Κατσογιάννης υπογράμμισε ότι του δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτεί αρκετές μονάδες νερού και εντυπωσιάστηκε από την ποικιλομορφία της σύστασης των νερών. «Υπάρχουν υφάλμυρα νερά, αφαλατώσεις, φράγματα, γεωτρήσεις. Διαπιστώνω ότι η ΔΕΥΑ κάνει τιτάνιο αγώνα για να παρέχει ασφαλές νερό στους πολίτες της Χίου. Νερό που μπορεί να μην είναι πόσιμο, είναι όμως ασφαλές. Σίγουρα επιδέχονται βελτιώσεις. Είναι σημαντικό να βελτιωθεί ο βιολογικός καθαρισμός και γνωρίζω ότι η ΔΕΥΑ βρίσκεται σε διαδικασία βελτίωσης. Ταυτόχρονα αναφερθήκαμε και στην επαναχρησιμοποίηση των υγρών αποβλήτων για την άρδευση», τόνισε ο κ. Κατσογιάννης προσθέτοντας ότι είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του πληθυσμού για τη σωστή διαχείριση του νερού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ