27.10.2020 14:56

"Ο δήμαρχος Χίου σιγοντάρει τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας δομής"

Για ακόμα μία φορά η δημοτική αρχή σιγοντάρει τα σχέδια της κυβέρνησης, υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου σχολιάζοντας τη δήλωση του δημάρχου, ο οποίος υποστήριξε την άποψη ότι πλέον στη Χίο είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί κλειστή ελεγχόμενη δομή ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Σημειώνεται ότι η δήλωση έγινε μετά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη στο νησί.

«Για πολλοστή φορά, ο δήμαρχος Χίου γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις εκφρασμένες και πολλαπλές φορές ψηφισμένες θέσεις του ΔΣ Χίου, για καμιά νέα δομή πάνω στο νησί, πλην του χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης» τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Για πολλοστή φορά, ο δήμαρχος Χίου, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις εκφρασμένες και πολλαπλές φορές ψηφισμένες θέσεις του ΔΣ Χίου, για καμιά νέα δομή πάνω στο νησί, πλην του χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης, προκειμένου να σιγοντάρει τα σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη.

Μετά τον οργασμό ανακοινώσεων του γραφείου του κ. Μηταράκη, που μας έκαναν μαθήματα της αρχαίας τραγωδίας στην Επίδαυρο και μας θύμισαν όμως και την κωμωδία του Αριστοφάνη, αφού τα δελτία τύπου τα υπογράφει υποτίθεται το Τοπικό Συμβούλιο του Χαλκειούς, πιστό στο ρόλο του λαγού του υπουργού, ήρθε και η ανακοίνωση στα ΜΜΕ, του κ. Δημάρχου, που χωρίς ντροπή επαναλαμβάνει, τα όσα μας λέει ο κ Μηταράκης και η ΝΔ.

Δημιουργία νέου κλειστού Κέντρου φυλακής της κυβέρνησης, με χορηγό την ΕΕ, για το μόνιμο και απάνθρωπο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, ελέω πανδημίας.

Τι κι αν μάτωσε η Χίος για να μη γίνει κάτι τέτοιο, τι και αν όλοι οι φορείς της Χίου, πλην του ΤΣ Χαλκειούς, που επιμένει στη λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» και αδικεί όλους τους Χαλκούσους, που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια την προσφυγική κρίση, τι και αν ο Ιατρικός σύλλογος, σε πρόσφατη ανακοίνωση, αποδεικνύει ότι η ολιγωρία και αδιαφορία του υπουργείου μετανάστευσης, μετέτρεψε σε υγειονομική βόμβα τη ΒΙΑΛ και τοποθετείται κατά του νέου κέντρου,αυτά για το δήμαρχο, τη ΝΔ και τον υπουργό μετανάστευσης  είναι ψιλά γράμματα.

  • Γιατί δε μας λένε ποιος φταίει για την άθλια κατάσταση μέσα στο ΚΥΤ;
  • Γιατί δε μας λένε ποιος φταίει που είναι άνθρωποι στις σκηνές στοιβαγμένοι απέξω;
  • Γιατί δε μας λένε, γιατί 9 μήνες της πανδημίας δεν αποσυμφορήθηκε ουσιαστικά η ΒΙΑΛ, ώστε και οι σκηνές να φύγουν απέξω και ο πληθυσμός να είναι διαχειρίσιμος;
  • Γιατί δεν έγινε διαμοιρασμός όλα αυτά τα χρόνια, με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην ενδοχώρα και κυρίως στις χώρες της ΕΕ, που είναι οι τελικοί τους προορισμοί και τα διεθνή δικαιώματα των περισσότερων;
  • Γιατί ισχύει ο γεωγραφικός περιορισμός και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που την καταπατά ο Ερντογάν και είναι πλέον κενό γράμμα;
  • Γιατί δεν αναφέρονται στις οδηγίες της ΕΕ που δεν δέχεται οι φυλακές της να είναι κλειστού τύπου, γιατί η απανθρωπιά τους έχει και όριο;
  • Γιατί δε λένε ο Δήμαρχος, η κυβέρνησή του και ο υπουργός του, ότι ο ρεαλισμός τους, τους οδηγεί να υπάρχουν μόνιμες φυλακές της ΕΕ στα νησιά μας και στο νησί μας, για να είμαστε οι δεσμοφύλακες της Ευρώπης;

Το μήνυμα της πολιτικής τους είναι σαφές και το ευχάριστο είναι ότι ο Χιώτικος λαός, με εξαίρεση την ιερή συμμαχία των προθύμων, τους έχει πάρει είδηση.

Και μιας και γνωρίζουν, φαίνεται, από τραγωδία, να τους θυμίσουμε ότι η ύβρις, έχει ως ακολουθία, την άτη, (θόλωμα του νου, νέες ύβρεις) και αυτή τη νέμεση (οργή) και την τίση (τιμωρία). Να είναι σίγουροι ότι ο λαός μας θα φροντίσει για αυτό αργά ή γρήγορα!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ