26.10.2020 13:24

Στ. Κάρμαντζης: "Αναγκαιότητα πλέον η κλειστή ελεγχόμενη δομή για τη Χίο"

Την άποψη ότι πλέον η Χίος έχει ανάγκη μία κλειστή ελεγχόμενη δομή, κατέθεσε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, στη σκιά της χθεσινής σύσκεψης των φορέων στο Δημαρχείο υπό τον Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

Ο Δήμαρχος, επεσήμανε ότι η χωρητικότητα της ΒΙ.ΑΛ. είναι για 1.000 άτομα με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος αριθμός των 3.200 ατόμων να διαμένει σε σκηνές περιμετρικά του Κ.Υ.Τ. κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη φύλαξη και την απαγόρευση κυκλοφορίας των μεταναστών παρά τον υγειονομικό αποκλεισμό του Κ.Υ.Τ. και τα μπλόκα της Αστυνομίας.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε, ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας, παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός μεταναστών στην είσοδο του Χαλκειούς, όταν κατά δεκάδες οι μετανάστες έσπευδαν να παραλάβουν ρούχα από Μη Κυβερνητικό Οργάνωση.

Ο Στ. Κάρμαντζης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η περίπτωση της ΒΙ.ΑΛ. αναδεικνύει ότι η πανδημία μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αυτό με δεδομένο ότι, η πλειονότητα των κρουσμάτων στη ΒΙ.ΑΛ. ήταν ασυμπτωματικοί με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό και να τον μεταδίδουν στον υπόλοιπο υγιή πληθυσμό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ