3.8.2020 11:57

Ο Βροντάδος… διψά

Αυξάνει από σήμερα την παροχή νερού η ΔΕΥΑΝ Χίου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα

 

Χωρίς νερό έμειναν την τελευταία εβδομάδα, αρκετές περιοχές του Βροντάδου, με τα παράπονα των πολιτών προς της ΔΕΥΑΝ Χίου να αυξάνονται διαρκώς.

Η πρώτη απόπειρα της εταιρείας να διακόψει την παροχή νερού στις μεσαίες και χαμηλές ζώνες προκειμένου να παρέχει νερό στις υψηλές ζώνες που βρίσκονται κοντά στο Αίπος, όχι μόνο δεν απέδωσε απεναντίας ενέτεινε το πρόβλημα με τα παράπονα των κατοίκων να διαδέχονται το ένα το άλλο και την υδροφόρα της εταιρείας να μην προλαβαίνει να παραδίδει νερό.

Η αιτία του προβλήματος

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου Βασίλη Μυριαγκό, το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού οι καταναλώσεις παρέπεμπαν στην περίοδο του Αυγούστου με αποτέλεσμα το νερό να μην επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.

Όπως εξήγησε οι αφαλατώσεις της περιοχής του Θόλους, διοχετεύουν καθημερινά στο δίκτυο 4.000 κυβικά μέτρα νερό, το οποίο καταλήγει στον Βροντάδο, στο Λατόμι αλλά και σε περιοχές της πόλης της Χίου.

Αυτή η ποσότητα νερού, κατά τον ίδιο, δεν επαρκεί για να καλύψει τις συγκεκριμένες περιοχές με αποτέλεσμα τα σπίτια που βρίσκονται στην υψηλότερη ζώνη, σχεδόν καθημερινά να ξεμένουν από νερό.

Ένα επιπλέον πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο είναι και το γεγονός ότι, οι  μονάδες αφαλάτωσης είναι πλέον παλιές κι έτσι δεν αποδίδουν στην αρχική τους δυναμική.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι αρκετοί κάτοικοι φέτος φύτεψαν κηπευτικά την περίοδο της καραντίνας έχει αυξήσει κατακόρυφα την κατανάλωση του νερού.

Η λύση

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βασίλης Μυριαγκός σημείωσε ότι η εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει την παροχή νερού από μία πηγή που παράγει 70 κυβικά μέτρα νερό την ώρα, στα 110 – 120 κυβικά μέτρα, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση στον Βροντάδο που καθημερινά καταναλώνει περί τα 2.000 κυβικά μέτρα νερό.

«Ευελπιστούμε ότι με αυτή την παρέμβαση θα λυθεί το πρόβλημα. Ωστόσο κάνω έκκληση στους κατοίκους να περιορίσουν τις καταναλώσεις νερού, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα. Θέλω να επισημάνω ακόμα και σε όσους δεν έχουν ντεπόζιτο νερού στο σπίτι, να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποκτήσουν, ώστε να μην ξεμένουν από νερό σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε», εξήγησε ο κ. Μυριαγκός.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ