8.11.2021 13:29

Νίκος Ξυλάς: Ορκωμοσία και στη συνέχεια ανεξαρτητοποίηση από τη «ΣυμμαΧία Αξιών» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αποχωρώ από τη «ΣυμμαΧία» επειδή δεν συνεργάζεται παρότι οι συνθήκες το επιβάλλουν», η πρώτη του δήλωση

Ενώπιον του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ορκίστηκε το πρωί της Δευτέρας 8/11, ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ξυλάς, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του αποχωρήσαντος Μάρκου Μεννή.

Ο κ. Ξυλάς, σε δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, έσπευσε να διαχωρήσει τη θέση του από τη «ΣυμμαΧία Αξιών» του Κώστα Τριαντάφυλλου, λέγοντας ότι προχωρά άμεσα σε ανεξαρτητοποίηση.

Ο ίδιος εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι ο λόγος που παίρνει αποστάσεις από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε είναι ότι, παρότι οι συνθήκες επιβάλλουν τη συνεργασία, η «ΣυμμαΧία Αξιών» αρνείται να το πράξει επί τη βάσει κοινά αποδεκτών αρχών και στόχων.

Τέλος δηλώνει ότι θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητος σύμβουλος με τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Ισίδωρο Ντομάτα καθώς και όλους τους αιρετούς του Βροντάδου.

Αναλυτικά η δήλωσή του

Με αίσθημα ευθύνης, αναλαμβάνω από σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2021, καθήκοντα δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Χίου, καλύπτοντας το κενό που δημιούργησε η παραίτηση του κ. Μάρκου Μεννή, ενός προσώπου με τεράστια προσφορά, τόσο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και στο Συνδικαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας.

Τα δύο τελευταία χρόνια, ως μέλος του Δ.Σ. της «Προμηθευτικής», με πρόεδρο τον κ.Μεννή, αντιλήφθηκα πλήρως ότι, οι μεγάλοι οραματικοί στόχοι ενός τόπου, επιτυγχάνονται μοναχά δια της συνεργασίας.

Αυτήν ακριβώς τη συνεργασία και την κουλτούρα των συμπράξεων και συμπορεύσεων, επεδίωξε ο νομοθέτης δια της εφαρμογής του συστήματος της απλής αναλογικής στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Όσοι λοιπόν ζητήσαμε τη ψήφο των συμπολιτών το 2019, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για τις αναγκαίες συνεργασίες με στόχο το κοινό καλό. Δυστυχώς, αν και οι δύσκολοι καιροί που περνάμε, καθώς και οι τοπικές ανάγκες, επιβάλουν τις συνεργασίες των Δημοτικών Παρατάξεων επί τη βάσει κοινά αποδεχτών αρχών και στόχων, αυτό, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιτευχθεί με ευθύνη όλων, άρα και της Παράταξης με την οποία είχα θέσει υποψηφιότητα, αυτήν δηλαδή της «Συμμαχίας Αξιών».

Για αυτό το λόγο, επιλογή μου είναι να πορευθώ στο εξής ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, στηρίζοντας, κατά περίπτωση, με τη ψήφο μου, κάθε πρόταση που θα αποβλέπει
στο κοινό καλό, μένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες μου.

Με καταγωγή και κατοικία στο Βροντάδο, είναι αυτονόητη η υποχρέωση μου να νοιαστώ ιδιαιτέρως για τα τοπικά προβλήματα, είτε αυτά αφορούν την καθημερινότητα όλων μας και μεγάλα αναπτυξιακά έργα, είτε ανάγκες των Σχολείων και των Σωματείων μας.

Προς τούτο, υπόσχομαι να συνεργασθώ τόσο με το τοπικό μας συμβούλιο και τον τοπικό αντιδήμαρχο κ.Ντομάτα, όσο και με τους, εκ Βροντάδου, δημοτικούς και περιφερειακούς
συμβούλους τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα ανεξαρτήτως παραταξιακής ή κομματικής ένταξης τους. Άλλωστε, στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλοι και όλες πρέπει να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας, επιδιώκοντας κοινούς σκοπούς και λύσεις τοπικών προβλημάτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ