8.9.2020 11:59

Νέος γύρος συζητήσεων για νέα δομή και μετωπική σύγκρουση με τις επιτροπές [Ηχητικό]

Πληροφορίες για νέο θεματικό συμβούλιο για το μεταναστευτικό στα μέσα Σεπτεμβρίου

Μονοθεματικό συμβούλιο προανήγγειλε ο Παναγιώτης Μανδάλας-   "Λαγό Μηταράκη" τον χαρακτηρίζει η Επιτροπή Αιρετών-   Για "ακραίες Μ.Κ.Ο." κάνει λόγο ο Νότης Μηταράκης φωτογραφίζοντας τη Συντονιστική Αιρετών και Κατοίκων

Νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τη δημιουργία νέας δομής με στόχο τη μετεγκατάσταση της ΒΙ.ΑΛ., πυροδοτεί η επιστολή του αντιδημάρχου Καμποχώρων στο Επιμελητήριο Χίου με την οποία ζητά από τον φορέα και τα συνεργαζόμενα μέλη του να καταθέσουν τις θέσεις τους και να αποτυπώσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. ως κλειστής δομής ή τη μεταφορά της σε άλλο χώρο εκτός αστικού ιστού.

Στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος σημειώνει εκτός των άλλων ότι η επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. και η συνέχιση λειτουργίας της ως κλειστή δομή, αφενός αποτελεί ημίμετρο για την επίλυση του μεταναστευτικού, αφετέρου τιμωρία για τους κατοίκους των Καμποχώρων, του Αγίου Μηνά καθώς και της πόλης της Χίου.

Ο ίδιος μάλιστα, προαναγγέλλει και έκτακτο θεματικό συμβούλιο στο προσεχές διάστημα, καλώντας το Επιμελητήριο να αποστείλει γραπτές προτάσεις στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν είναι λαγός όποιος προσπαθεί να δώσει λύσεις»

Σε παρέμβασή του στο Politischios.gr ο αντιδήμαρχος Καμποχώρων αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε, σημειώνοντας εξ αρχής ότι το θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο με αντικείμενο το μεταναστευτικό έχει ζητηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους των Καμποχώρων.

Ο ίδιος προέταξε ζητήματα πολιτικής προστασίας αναφορικά με τη συνέχιση λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ., λέγοντας ότι, η τελευταία πυρκαγιά στα Καμπόχωρα αλλά και οι καθημερινές μικρο-εστίες, αποδεικνύουν με κάθε τρόπο την ανάγκη μετεγκατάστασης της δομής σε άλλο μέρος, εκτός οικιστικού ιστού.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, μέσα από την οποία χαρακτηρίζεται ως «λαγός» του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, λέγοντας ότι: «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «λαγός» αυτός που προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Λαγός είναι αυτός που πετάει την ευθύνη και τη σκάει από το παράθυρο».

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Ερωτώμενος στο πλαίσιο συνέντευξης στο Politischios.gr ο κ. Μανδάλας, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αυστηρή φύλαξη, ακόμα και για αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ., παρότι οι ρυθμοί δεν έχουν σχέση με άλλα νησιά.

Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι, η συνέχιση της αυστηρής φύλαξης σε συνδυασμό με τη σταδιακή αποσυμφόρηση θα οδηγήσει στο κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. και κατέληξε λέγοντας ότι ακόμα και αν ο αριθμός μεταναστών πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η Χίος πρέπει να είναι προετοιμασμένη μέσα από υποδομές για κάθε πρόκληση από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αιρετών

«Σε ρόλο δούρειου ίππου ο αντιδήμαρχος Μανδάλας ανέλαβε το ρόλο – μιας και ο κύριος δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται πως δεν το τολμούν – να προσπαθήσει να αλλάξει για μια ακόμη φορά τις πολλαπλές ομόφωνες αποφάσεις  του δημοτικού συμβουλίου για καμία νέα δομή στη Χίο!

Είναι επικίνδυνοι ! Την ίδια στιγμή που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη σύρραξη με την Τουρκία και τις επεκτατικές βλέψεις του καθεστώτος Ερντογάν  και ο κορονοϊός έχει μπει πλέον για τα καλά στα ΚΥΤ και τις κοινωνίες μας, αυτοί μεθοδεύουν  επέκταση της ΒΙΑΛ ή νέο κέντρο στο 18 ένας Θεός ξέρει με ποια κίνητρα…

 Η Χίος αποφάσισε στα βουνά! Μηταράκης, κυβέρνηση και δημοτική αρχή με τους λαγούς τους μεθοδεύουν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες άμεσων απειλών, νέα δομή στην καμπούρα μας, νέες φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες! Δεν θα τους περάσει! Ο χιώτικος λαός θα απαντήσει ξανά. 

Αν θέλουν δημοτικό συμβούλιο να γίνει,  αυτή τη φορά όμως δια ζώσης στην πλατεία της Χίου με τη συμμετοχή του κόσμου. Τελεία και παύλα με τα αισχρά  παιχνίδια τους. Αποσυμφόρηση τώρα! Κλείσιμο της ΒΙΑΛ!  Χώρος μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης, μεταφορά τους στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού. Δεν θα γίνουν τα νησιά μας οι φυλακές της Ευρώπης κι εμείς δεσμοφύλακες! Πάρτε το επιτέλους χαμπάρι!»

Άμεση απάντηση από Μηταράκη

Άμεση υπήρξε η απάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, που χαρακτήρισε μέσω Facebook ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση την Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων κατηγορώντας την ως ακραία.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ