7.1.2021 13:33

Νέα υδρευτικά έργα φέρνει το 2021 για τη ΔΕΥΑΝ Χίου

Δύο σημαντικά έργα προς υλοποίηση φέρνει το 2021 για τη ΔΕΥΑΝ Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.392.000 ευρώ.

Το πρώτο έργο προϋπολογισμού 914.000 € αφορά στην αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης από γεώτρηση ΕΒΕΚ μέχρι και το αντλιοστάσιο του Βαρβασίου και θα αντικατασταθεί το πεπαλαιωμένο δίκτυο μεταφοράς, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές διαρροές.

«Δίνεται πλέον η δυνατότητα να μπορούν όλες οι γεωτρήσεις με νέο ασφαλές δίκτυο, να οδηγούνται σε συγκεκριμένο σημείο για να γίνεται η διανομή του νερού σε όλες τις περιοχές», ανέφερε ο πρόεδρος της Εταιρίας Βασίλης Μυριαγκός.

Το δεύτερο έργο προϋπολογισμού 478.000 € αφορά στην αντικατάσταση και ενίσχυση εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης, σε όλη τη γεωγραφική έκταση του νησιού και μάλιστα απομακρυσμένες περιοχές όπως το Άγιο Γάλας.

Σε δηλώσεις του κ. Μυριαγκός έκανε λόγο για πολύ σημαντική εξέλιξη, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη για τη στήριξή του στο έργο της ΔΕΥΑΝ Χίου.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι, οι εργασίες πιθανά να προκαλέσουν τα γνωστά προβλήματα στους δρόμους, διαβεβαίωσε όμως ότι πρόκειται για απολύτως απαραίτητα έργα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ