28.6.2021 21:05

Νέα μεγάλη μείωση τελών για τους καταστηματάρχες από το Λιμενικό Ταμείο

Σε νέα μεγαλύτερη μείωση των τελών που καταβάλουν οι καταστηματάρχες για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων στους χερσαίους χώρους των λιμένων και των λιμενικών ζωνών της Χίου, προχωρά το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο διαδικτυακό ενημερωτικό Podcast του «π» ο Κυριάκος Ζωάνος.

Όπως επεσήμανε στον «π», η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου ήταν να καταβάλλονται τέλη 50 λεπτά ανά τετραγωνικό σε όλες τις περιοχές του νησιού εκτός του λιμένα της Χίου όπου τα τέλη έφθαναν το 1 ευρώ ανά τετραγωνικό τον μήνα.

Με έγγραφο όμως του αρμόδιου Υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Ζωάνο, επιτρέπεται επιπλέον μείωση της τάξεως του 50%, με αποτέλεσμα τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 50 λεπτά ανά τετραγωνικό στο λιμάνι της Χίου και 0,25 ευρώ στις υπόλοιπες περιοχές.

«Με αυτή την απόφαση τα τέλη σχεδόν μηδενίζονται, γιατί είχαμε προβλέψει ήδη μεγάλη μείωση από πριν», δήλωσε ο κ. Ζωάνος, προσθέτοντας ότι σε περιπτώσεις καταστηματαρχών που ήδη έχουν καταβάλει τέλη, εξετάζεται η επιστροφή της διαφοράς στους καταστηματάρχες, είτε με τη μορφή χρηματικών ενταλμάτων, είτε με επιπλέον μείωση.

Αρχείο ήχου

Κυριάκος Ζωάνος για νέα μειωμένα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ