6.9.2017 13:39

Μικρή ψαριά για τον Δήμο Χίου

ΑΠΟ ΤΑ 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ 260.000 ΕΥΡΩ

Μόλις 170 Δημότες, σε σύνολο εκατοντάδων οφειλετών, έσπευσαν να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο Χίου, εκμεταλλευόμενοι το νέο πρόγραμμα ρύθμισης χρεών όπως ανακοινώθηκε προ μηνός από το αρμόδιο Υπουργείο.

Συνολικά από τα 10.000.000 ευρώ οφειλών, διακανονίστηκαν χρέη ύψους 260.000 ευρώ με αποτέλεσμα ο Δήμος σε πρώτη φάση να εισπράξει μόλις 30.000 ευρώ.

«Τα πράγματα δεν είναι πολύ αισιόδοξα. Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα χαμηλή και αυτό μαρτυρούν και οι αριθμοί. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση, ο αριθμός των Δημοτών που θα θελήσει να διακανονίσει τα χρέη του θα αυξηθεί. Είναι σημαντικό ότι επειδή ένα μεγάλο ποσό αφορά σε προσαυξήσεις, δίνεται η δυνατότητα σε πολλές περιπτώσεις αυτές να διαγραφούν στο 100%», εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στρατής Γδύσης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ