Αυτοδιοίκηση

5/12/17 16:28

τελ. ενημ.: 6/12/17 19:56

Μέτρα για σταδιακή (κι όχι άμεση) αποσυμφόρηση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

• ΠΕΝΙΧΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Αρνήθηκε να δεσμευτεί στο επιτακτικό αίτημα των νησιών για άμεση αποσυμφόρηση τους από τους υψηλούς προσφυγικούς – μεταναστευτικούς πληθυσμούς ο πρωθυπουργός. Στην άνω της μιας ώρας συνάντηση του με τους κ.κ. Γαληνό, Βουρνού και Αγγελόπουλο ο Αλ. Τσίπρας έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της λήψης μέτρων σταδιακής αποσυμφόρησης των δομών. Λύση όμως η οποία δεν ικανοποιεί τα νησιά, καθώς οι εισροές συνεχίζονται αδιάλειπτα, οπότε δεν διασφαλίζεται στην πραγματικότητα η αποσυμφόρηση τους.

«Ο πρωθυπουργός έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ανολοκλήρωτη χωρίς τις αναγκαίες επιστροφές προς την Τουρκία», διαπίστωσε ο Μαν. Βουρνούς σε δηλώσεις του στον «π» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. «Στην επισήμανση ότι εμποδίζουμε την κατασκευή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. προσωπικά αντέτεινα στον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που εδώ και 6 μήνες δεν κάνει κάτι», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Χίου.

Ο κ. Βουρνούς χαρακτήρισε «επιθετική ενέργεια» την απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να καταθέσει αίτηση άρσης της προσωρινής διαταγής να σταματήσει κάθε εργασία στη ΒΙΑΛ..

Τέλος ο κ. Βουρνούς μετέφερε την δέσμευση του πρωθυπουργού η κυβέρνηση να παλέψει μέχρι τέλους την διατήρηση για άλλον ένα χρόνο των μειωμένων φορολογικών συντελεστών, με τον δήμαρχο Χίου να σημειώνει ότι τα δυο αυτά θέματα είναι στρατηγικό λάθος να εμπλέκονται.