21.10.2021 11:31

Με αστερίσκους από τις αντιπολιτεύσεις η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Χίου

Με τη θετική ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων Μανώλη Βουρνού, Βιβής Ποταμούση και Θοδωρή Παντελόγλου, εγκρίθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου ύψους 45 εκ. ευρώ.

«Ρεαλιστικό πρόγραμμα»

Για πλήρως ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων ώστε αυτά να μετατραπούν σε πραγματικά έργα και να μη μείνουν ως μη υλοποιήσιμοι κωδικοί, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που επεσήμανε ότι, πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δημοτών, κατηγορώντας παράλληλα τις αντιπολιτεύσεις ότι συμπεριφέρονται σαν να μη ζουν στο νησί.

Αστερίσκοι κι επιφυλάξεις από τις αντιπολιτεύσεις

Για ελλιπές πρόγραμμα που δεν καλύπτει ισότιμα τις ανάγκες των κατοίκων της Χίου έκανε λόγο ο Γιάννης Καραβασίλης ενώ πιο καυστικός ήταν ο βασικός εισηγητής της «ΣυμμαΧίας Αξιών»  Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος ανέφερε ότι, υπάρχει παντελής απουσία στρατηγικού σχεδιασμού τόσο για την πόλη όσο και για τα χωριά της βόρειας και της νότιας Χίου.

Κατέθεσε δε, δύο ολοκληρωμένες προτάσεις, για επενδύσεις και παρεμβάσεις στη βόρεια και στη νότια Χίο με τους Κώστα Τριαντάφυλλο και Παντελή Στεφάνου, να ζητούν τη συμπερίληψή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου.

Στον αντίποδα ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Μανώλης Βουρνούς, έδωσε τη θετική του ψήφο, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα περιέχει αρκετά από τα έργα που ξεκίνησε η δική του δημοτική αρχής, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση σε έργα που έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει.

Για Τεχνικό Πρόγραμμα που δεν ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες ενώ δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική για τους πολίτες της Χίου, έκαναν λόγο οι Μάρκος Σκούφαλος και Μανώλης Στάθης ενώ στο ίδιο ύφος ήταν και η τοποθέτηση των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων Χάρη Μπουρνιά και Γιώργου Κλιαμενάκη που υπογράμμισαν ότι υπάρχει έλλειψη έργων και μελετών που θα δώσουν πνοή σε σημαντικούς άξονες ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ