31.5.2021 13:11

Με 4άδα νομικών ενεργειών «μπλοκάρει» ο Δήμος τη δομή στο Θόλος

"Στόχος, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το ιδιοκτησιακό το Υπουργείο να μην προχωρήσει εργασίες", δηλώνει ο Κώστας Βεργίνας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Χίου προκειμένου να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο άμεσης έναρξης – χωματουργικών σε πρώτη φάση- εργασιών στην περιοχή του Θόλους για τη δημιουργία νέας δομής μεταναστών.

Οι πληροφορίες του «π» αναφέρουν ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με τον Κώστα Βεργίνα να σημειώνει μέσω του politischios.gr, ότι Δήμος και Δικηγορικός Σύλλογος, βρίσκονται σε στενή συνεργασία ώστε να υπάρξει άμεση προσφυγή σε πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.

«Πριν από μία εβδομάδα, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου. Εκεί συζητήθηκαν όλα τα νομικά θέματα και οι λεπτομέρειες για το πώς θα κινηθεί τελικά ο Δήμος Χίου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος συνέστησε ομάδα εργασίας και τελικά βρέθηκαν και οι δικηγόροι- κατόπιν πρόσκλησης- που θα αναλάβουν να τρέξουν τη διαδικασία.

Παράλληλα καταρτίστηκε και πίνακας με τα κόστη των νομικών ενεργειών και των κατά μέρους ενεργειών τόσο σε πολιτικά όσο και διοικητικά δικαστήρια», ανέφερε ο κ. Βεργίνας.

4 άμεσες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κώστα Βεργίνα ο Δήμος Χίου ήδη ενίσχυσε με χρήματα τους κωδικούς που αφορούν τα δικαστικά έξοδα ώστε να κατατεθεί άμεσα σε πολιτικό δικαστήριο Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα καθώς και αίτηση ακύρωσης καθώς και ασφαλιστικά μέτρα σε διοικητικά δικαστήρια.

«Το αργότερο την Πέμπτη το πρωί, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης θα υπάρξει διορισμός των δικηγόρων και σχεδόν ταυτόχρονα θα κατατεθούν και τα ασφαλιστικά μέτρα. Αίτημα του Δήμου θα είναι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση να μην επιτραπεί στο Υπουργείο να κάνει κάποια ενέργεια στον χώρο», δήλωσε ο κ. Βεργίνας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ