Αυτοδιοίκηση

29/1/18 9:41

τελ. ενημ.: 30/1/18 18:35

Λεφτά υπάρχουν … για τη Λήμνο

Με ένα μόλις έργο, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια δαπανά σχεδόν το 1/3 των προγραμματισμένων για τη Χίο πόρων στη Λήμνο.

Η παράκαμψη του Οικισμού Θάνους εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης της Λήμνου, όπως αυτή εγκρίθηκε και σταδιακά υλοποιείται με δικαιούχο υλοποίησης την ίδια την Περιφέρεια.

Αντικείμενο του έργου είναι η οδική παράκαμψη του οικισμού Θάνους Λήμνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η κατασκευή του δρόμου αποφασίσθηκε διότι η υφιστάμενη σύνδεση διέρχεται μέσα από το χωριό Θάνος και είναι ιδιαιτέρως προβληματική λόγω στενότητας (4 μέτρα πλάτος) και με κατά τόπους έντονες κλίσεις.

Χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αναγκαιότητα επέμβασης στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, προβληματιζόμαστε για το αν ανάλογες ανάγκες επεμβάσεων στο οδικό δίκτυο του δεν υπάρχουν και στο νησί μας, για το οποίο το μεγαλύτερο έργο οδοποιϊας θα αγγίξει το 1 εκ. ευρώ!

Η μετατόπιση ευθυνών μεταξύ περιφερειακής αρχής και Περιφερειακής Ενότητας Χίου οφείλει άμεσα να σταματήσει και να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις και κυρίως να οριοθετηθούν οι κατάλληλοι στόχοι που θα στερούν από την κοινωνία της Χίου την εντύπωση της ανισοκατανομής πόρων εις βάρος του νησιού μας. 

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση