4.10.2019 11:18

ΛΑΣ: «Το προσφυγικό- μεταναστευτικό δε λύνεται στα γρανάζια της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ»

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου σχολιάζει το θεματικό δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, αναφέροντας ότι το προσφυγικό δεν είναι ένα ζήτημα που θα λυθεί με την κυβερνητική πολιτική αλλά ούτε και με τις πολιτικές που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:  

Αυτή την πραγματικότητα για πολλοστή φορά προσπάθησαν να αποφύγουν η δημοτική αρχή του κ. Κάρματζη , μαζί με τις 4 άλλες συστημικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου των κκ Τριαντάφυλλου, Βουρνού, Καραβασίλη και Στάθη, στη συζήτηση για το προσφυγικό, από αυτή την πραγματικότητα συνεχίζει να απέχει και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Χαλκιούς.

Η Δημοτική Αρχή ταυτισμένη με τη ΝΔ προσπαθούσε να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική χωρίς να το καταφέρνει,  ο εισηγητής του θέματος κ. Καραβασίλης  με πληθώρα διαπιστώσεων και στοιχείων κατέληγε συγκαλυμμένα στις γνωστές απόψεις τύπου Βορίδη – Γεωργιάδη περί φύλαξης συνόρων   και αποστείρωση του νησιού από το προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι παρατάξεις των κκ Τριαντάφυλλου, .Βουρνού, Στάθη, στα εντός και επί τα αυτά για την Ευρωπαϊκή πολιτική ,που πρέπει να αλλάξει για την εθνική πολιτική πάνω στο πρόβλημα  και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς.

Η ΝΔ αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από 6, 30 ώρες , αποδείχτηκαν οι συγκλίσεις που επιμελώς κρύβονταν από τις πέντε  παρατάξεις του αστικού τόξου, συγκλίσεις , ότι είναι δεδομένη η πολιτική του εγκλωβισμού της ΕΕ-Τουρκίας-Ελληνικών κυβερνήσεων, είναι δεδομένη η συμμετοχή  στο  ΝΑΤΟ και στα εγκληματικά του σχέδια , είναι δεδομένη  η συμφωνία για την επ΄ αόριστον παραμονή των αμερικανικών βάσεων  στην Ελλάδα και της επέκτασής τους, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους , σε περιφερειακές  συρράξεις, με άμεσους κινδύνους για τη χώρα μας και το λαό μας. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίσαμε τη γεωπολιτική κατάσταση που αφορά σε μια Ελλάδα «γεωπολιτικό μεντεσέ μεταξύ της Ευρώπης και της ευρύτερης γειτονιάς», «ως δυνατός ΝΑΤΟικός σύμμαχος των ΗΠΑ», όπως έλεγε ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ, μια Ελλάδα πεδίο βολής αφενός και αφετέρου  συμμέτοχη στο έγκλημα, μέσω των κυβερνήσεων της διαχρονικά, που συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, δημιουργώντας και εντείνοντας το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Μια Ελλάδα που το ΝΑΤΟ την έχει κατατάξει στις «χώρες ανάσχεσης» μαζί με άλλες, με ευθύνη πλέον των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ πριν , ΝΔ σήμερα, με αποτέλεσμα να γίνεται στόχος των Ρωσικών και ιρανικών πυραύλων, όπως πολλαπλώς έχουν δηλώσει αξιωματούχοι αυτών των χωρών, για τις εχθρικές βάσεις που θα καθοδηγήσουν επιθέσεις εναντίον τους.

Διατρανώσαμε σε όλους τους τόνους, ότι με γονυκλισίες στην ΕΕ και τις πολιτικές της, με “Yes Man” στο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ο εγκλωβισμός των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων στα νησιά και στη χώρα θα συνεχίζεται και όποιος διατείνεται το αντίθετο, απλά κοροϊδεύει , αποπροσανατολίζει και κοιμίζει αυτούς που επιδιώκουν τα παχιά λόγια.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση αρνηθήκαμε να μπούμε  στη λογική της Δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων, να ψηφίσουμε ομάδα εργασίας που θα καταλήξει σε θέσεις για την  Επιτροπή Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, δηλαδή  πιάσε τ΄ αυγό και κούρεψτο!!!!

Με βάση  την κατάσταση και την πραγματικότητα  που βιώνουμε καταθέσαμε τις παρακάτω δέσμες προτάσεων.

  • Να κλείσει η ΒΙΑΛ, η Μόρια και όλα τα hotspots των νησιών.
  • Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.
  •  Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.
  • Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών σε θέματα παιδείας, υγείας, πρόνοιας. Ειδική μέριμνα και προστασία για τα παιδιά.
  • Λέμε όχι στα αντιδραστικά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανθρώπινες ζωές.
  • Να μετακινηθούν τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπηρεσίες ασύλου και ταυτοποίησης. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hotspot ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση τον τόπο κατοικίας τους .
  • καμία εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό μεταναστευτικό αποκλειστική διαχείριση κονδυλίων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.
  • Να δοθούν100%  αποζημιώσεις σε όλους όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hot spot άμεσα.

Σε συνάρτηση και με τα παραπάνω, καταθέσαμε προς ψήφιση και τις δύο παρακάτω προτάσεις , καλώντας στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ενάντια στην συμφωνία που αλυσοδένει τη χώρα μας ακόμα πιο πολύ στο άρμα του ΝΑΤΟ.

Να καταγγελθεί τώρα η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ