1.4.2022 13:17

ΛΑΣ Δήμου Χίου: «Αθωράκιστα τα σχολεία αφημένα στην τύχη τους!»

Δυστυχώς δεν μας ξενίζει το γεγονός που συνέβη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της Χίου, να πέσουν οι σοβάδες και ευτυχώς να μη θρηνήσουμε θύματα. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία. Μια απλή ματιά να ρίξει κανείς στις εναγώνιες αναφορές της διεύθυνσης του σχολείου για τέτοιου είδους προβλήματα, όπως και των διευθύνσεων των άλλων σχολείων της α/μιας και β/μιας εκπαίδευσης, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι ειδικά τώρα, αλλά και στα προηγούμενα χρόνια, από καθαρή τύχη δεν θρηνούμε θύματα ανάμεσα στους μαθητές, ανάμεσα στα παιδιά μας. 

Οι δικαιολογίες γνωστές και διαχρονικές . Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει εργατοϋπαλληλικό προσωπικό, δεν υπάρχει επιστημονικό προσωπικό, δεν ξεκίνησε το χ ή ψ χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Λεφτά όμως υπάρχουν για "φρου-φρου και αρώματα", λεφτά υπάρχουν για ρουσφέτια και δημόσιες σχέσεις , για τις αναπλάσεις στο Δημοτικό Κήπο και αλλού, αλλά για τον κατ' εξοχήν άξονα πρώτης προτεραιότητας που είναι τα σχολεία, που είναι η προστασία των παιδιών μας, η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή προτιμούν τα Rafale και τις νατοϊκές δαπάνες των 4 δις, για να περιπολούν στον εθνικό χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και στον Εύξεινο Πόντο, έτσι για να… «είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Έχουμε κουραστεί χρόνια τώρα ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, να θέτουμε ξανά και ξανά την αντισεισμική προστασία των σχολείων μας, να θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις επισκευαστικές εργασίες που πρέπει να γίνουν σε όλα, ώστε με ασφάλεια να επιτελούν το έργο τους μαθητές και εκπαιδευτικοί. Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε οι όποιες παρεμβάσεις να αφορούν μόνο σε μερεμέτια, που δεν αποτρέπουν τη φυσιολογική δομική φθορά, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα. 

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο, ως πρώτη προτεραιότητα έχουν την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτούς μπουλώνουν με ζεστό χρήμα και όχι την εκπαίδευση ή την υγεία του λαού. Από κοντά και οι δημοτικές αρχές, όπως της Χίου, που ξεπλένουν, με τα προσχήματα που χρησιμοποιούν, αυτές τις πολιτικές, που δεν διεκδικούν, δεν προτεραιοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά το πώς θα γίνουν οι πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων, όπως γίνεται με αναπτυξιακό οργανισμό του Δήμου, που εύκολα στην ποδιά του πέφτουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Καλούμε, με αφορμή αυτό το γεγονός, τα συνδικάτα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να προστατέψουν τις ζωές των παιδιών μας και των δικών τους. 

Καλούμε όλους:

  • Να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή, επιτέλους να προχωρήσει στην αντισεισμική θωράκιση των σχολείων.
  •  Να ξεκινήσει άμεσα τις μελέτες συντήρησης για όλα τα σχολεία της Χίου.
  •  Να απαιτήσει από την κυβέρνηση και να αγωνιστεί για αυτό , ώστε να της αποδοθούν τα απαραίτητα κονδύλια τώρα!!!
  •  Να προσανατολίσει τις τεχνικές υπηρεσίες σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Μπροστά στην απεργία της 6ης Απρίλη είναι ευκαιρία να αποτελέσει σταθμό για να αναδειχτούν και αυτά τα προβλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση το μέλλον μας θα είναι δυσοίωνο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ