21.7.2023 7:22

Λαϊκή Συσπείρωση - Κυβέρνηση και Δήμος παίζουν με την υγεία μας

Σε διατεταγμένη υπηρεσία η δημοτική αρχή της Χίου σπεύδει να βάλει πλάτη στις κυβερνητικές πολιτικές που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας.
Συγκεκριμένα παρουσιάζεται πρόθυμη να συνεισφέρει με προσωπικό του Δήμου μας για να λειτουργήσει τα ασθενοφόρα που υπάγονται στο νοσοκομείο Χίου, όπως προβλέπεται από την πρόσφατη κατάπτυστη  πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η εγκύκλιος μάλιστα της 2ης ΔΥΠΕ που κοινοποιείται στη δημοτική αρχή Χίου αναφέρει ότι τα στοιχεία των υπαλλήλων πρέπει να κοινοποιηθούν άμεσα , προκειμένου να γίνει η εκπαίδευσή τους από την προμηθεύτρια εταιρεία των ασθενοφόρων το πρώτο δεκαπενθήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Να θυμίσουμε ότι Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, προβλέπεται, αντί της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, η συγκρότηση μεικτών κλιμακίων στα ασθενοφόρα σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους και στην Κρήτη με… στρατιωτικούς, πυροσβέστες και δημοτικούς υπαλλήλους.
Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους, οι φορείς για να βγάζουν τη βρώμικη δουλειά των κυβερνητικών πολιτικών, όπως πρόθυμα το πράττει η δημοτική αρχή Χίου.

Την ώρα που συνεχίζεται η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας,που συμπολίτες μας κινδυνεύουν ή έχουν χάσει τις ζωές τους από την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, επεκτείνεται η ιδιωτικοποίησή του και στις διακομιδές, κυβέρνηση και δημοτική αρχή αντιμετωπίζουν τη διακομιδή στο νοσοκομείο των ασθενών που το έχουν ανάγκη, με οδηγούς που είναι στρατιωτικοί ή πυροσβέστες ή οδηγοί βαρέων οχημάτων των δήμων, και του δήμου μας.

Και όλα αυτά την ώρα που όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο δήμο μας, αλλά και το υπάρχον δεν επαρκεί, αλλά δεν είναι και δυνατόν η διακομιδή των ασθενών να γίνεται από μη ειδικά εκπαιδευμένους υγειονομικούς.

Ας καταλάβουν κυβέρνηση και δημοτική αρχή ότι οι δημότες μας και οι επισκέπτες της Χίου δεν είναι για τα μπάζα.
Καλούμε το μαζικό κίνημα,τους φορείς της Χίου να παρέμβουν.
Καλούμε τη δημοτική αρχή και τον ίδιο το δήμαρχο,να μην τολμήσουν να εφαρμόσουν μια τέτοια επαίσχυντη εγκύκλιο και να την επιστρέψουν πίσω ως απαράδεκτη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ