8.12.2020 10:29

Λαϊκή Συσπείρωση: «Παρωδία συμβουλίων στη ΔΕΥΑΧ»

Η δημοτική παράταξη καταγγέλλει παραποίηση πρακτικών στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας

Κατά την συνεδρίαση της 20/11/2020 της ΔΕΥΑΧ συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική, όπου κατά την εισήγηση  της υπηρεσίας προτείνονταν αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού  της πόλης Χίου, του Βροντάδου και του Αγ. Μηνά ( σύνολο 77 χιλ. περίπου λογαριασμών).  Επίσης, πρότεινε διπλασιασμό στην τιμή της αποχέτευσης από 30%  σε 60 % επί της τιμής του νερού  που χρεώνεται κάθε λογαριασμός. Με αυτήν την πρόταση ταυτίστηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και ζήτησε την ψήφισή της.

Επί αυτής της πρότασης ως παράταξη διαφωνήσαμε, παρόλο που δεν μετείχαμε σε αυτό το συμβούλιο με ψήφο.   Επίσης διαφώνησαν  οι κ.κ. Μανδάλας και Καρασούλης με αυτές τις αυξήσεις. Τελικά, το πρακτικό έκλεισε κατά πλειοψηφία  με τους υπόλοιπους παρόντες  να συμφωνούν στις αυξήσεις.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το πρακτικό της συνεδρίασης, το οποίο ζητήσαμε και παραλάβαμε, έχει αλλαχθεί τόσο η συζήτηση του θέματος όσο και η πρόταση του προέδρου ως προς την τιμολογιακή πολιτική. Δηλαδή, έχουν διαγραφεί οι διαφωνίες και οι αρνητικές ψήφοι  των κ.κ. Καρασούλη και Μανδάλα και απομένει να διαφωνεί μόνο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ακριβώς  για την μη αύξηση των τιμολογίων . Ενώ ο Πρόεδρος, που εισηγήθηκε τις αυξήσεις, παρουσιάζεται να υποστηρίζει τα αντίθετα!

Δεν γνωρίζουμε για ποιους λόγους η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ έφτασε στο σημείο να αλλάξει το πρακτικό της συνεδρίασης, όμως αυτές οι πρακτικές κάθε άλλο παρά δείγμα ορθής διοίκησης αποτελούν.  Πρόκειται για πρακτικές απαράδεκτες και κατακριτέες , που φέρνουν πισωγυρίσματα στην άσκηση της διοίκησης   και θυμίζουν άλλες εποχές. Αποτελούν προσβολή στη λειτουργία   των θεσμών και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου.    Δυστυχώς, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν όρια στην πολιτική  που ασκείται από την Δημοτική Αρχή, προκειμένου  να παραπλανήσει  και να πείσει τους πολίτες  για το καλό των ενεργειών  της.

Το να αλλάζει κανείς πρόταση  δεν είναι κατακριτέο, αλλά εδώ  το θέμα είναι οι μέθοδοι που ακολουθείς για να την περάσεις. Αν η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ άλλαξε γνώμη μέσα σε μία εβδομάδα ως προς τις αυξήσεις που εισηγήθηκε, ας κατέθετε μια νέα πρόταση  στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ που κόπτεται για τη διαφάνεια και για την τήρηση των  νόμων τι έχει να πει για όλα αυτά;;;;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ