18.10.2020 8:31

ΛΑ.Σ.: "Ο Παύλος Καλογεράκης συνεχίζει να λειτουργεί ως παραταξιακός πρόεδρος"

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού Συμβουλίου.

Οφείλουμε να σας πούμε ότι η απάντησή σας δεν μας εξέπληξε για τους παρακάτω λόγους.

  1. Δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργείτε ως παραταξιακός  πρόεδρος της συμπολίτευσης και όχι ως πρόεδρος όλων των παρατάξεων του ΔΣ , επιφορτισμένος με το καθήκον να διαφυλάττετε το κύρος του σώματος. Εν προκειμένω, εσείς μιλάτε για τελεσίδικες αποφάσεις μιας εταιρείας του δήμου, που φέρει και την επωνυμία κοινωφελής και την τοποθετείτε,  πάνω από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , του κυρίαρχου οργάνου διοίκησης του δήμου, ασχέτως αν η κυβέρνηση της ΝΔ και πρόθυμες δημοτικές αρχές , όπως η δική σας, το κατάντησαν παρία.
  2. Οι «επιστημονικές» εξηγήσεις του κ. Προέδρου της ΔΕΥΑ Χίου, ιεραρχούν ως πρώτο την οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας , γεγονός καθόλου πρωτότυπο , αλλά και επιστημονικοφανές, που όμως στη συνέλευση της Βολισσού, στην οποία δεν ήσαστε , απορρίφθηκε μέσα από τον επιστημονικό διάλογο και με νούμερα.
  3. Μπροστά στους  ειδικούς μελετητές, έγινε διεξοδική συζήτηση τόσο επί των σχεδίων της ΔΕΥΑ Χίου, όσο και επί των εναλλακτικών, που εξασφαλίζουν, ασφαλέστερες παραδοχές  κατά το Τοπικό Συμβούλιο Βολισσού  και τους χωριανούς, αλλά και τον επιστημονικό λόγο που αρθρώθηκε και δεν περιορίζεται στο νόμο της βαρύτητας εν έτει 2020  και στη λογική εκεί είναι οι βόθροι το χωριού, εκεί θα πάμε και την αποχέτευση.
  4.  Μέχρι  εκείνη της στιγμή και μετά την ψηφοφορία των παρευρισκομένων που δεν ήταν 20 αλλά πάνω από πενήντα, δεν ακούστηκε  «η τελεσίδικη» απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Χίου. Ίσως γιατί προτιμά στα γραφεία της να αγνοεί επιδεικτικά ένα ολόκληρο χωριό, έως και πλαγίως να το εκβιάζει, ότι δε θα γίνει το έργο , εάν επιμείνουν σε μια τέτοια θέση.   
  5. Δυστυχώς,  με την απόφασή σας να απορρίψετε την έκκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ , στερείτε από το σώμα τη δυνατότητα να ακουστούν όλα αυτά, να παρευρεθούν οι μελετητές και το ΤΣ Βολισσού, να ακουστεί σε τελική ανάλυση το σώμα και οι εμπλεκόμενοι  με λόγο και αντίλογο.  Εν κατακλείδι και δημοκρατική διαδικασία και επιστημονική που δείχνετε ανεξήγητη  αποστροφή και αλλεργία , αν και άριστος επιστήμονας στην επαγγελματική σας ζωή.

Κύριε Πρόεδρε.

 Πρόσφατα , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου, απευθύνθηκε στις αντιπολιτεύσεις, να βοηθήσουν στο έργο της και να βάλουν πλάτη στους τομείς ευθύνης της. Πέρα από το γεγονός ότι μετέχουμε στο ΔΣ της εταιρείας, άρα έχουμε μερίδιο ευθύνης και αυτό πράξαμε με το αίτημα για τη Βολισσό, η επιστολή σας αποδεικνύει γλαφυρά και εξόχως πολιτικά, ότι ψάχνετε κι εσείς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ για μαριονέτες . Θέλετε εμάς για τη λάντζα και εσείς να διοικείτε , όπως διοικείτε. Εσείς λοιπόν έχετε την ευθύνη , εσείς θα διοικήσετε και μην ψάχνετε συνενόχους της πολιτικής σας.

Κύριε Πρόεδρε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έπραξε και πράττει το καθήκον της , τόσο απέναντι στους κατοίκους του νησιού, όσο και τους εναπομείναντες κατοίκους της Βολισσού. Δεν γυρνά την πλάτη σε κανέναν, είτε είναι «είκοσι» είτε είναι χιλιάδες είτε την ψηφίζουν είτε όχι, άλλωστε τα εκλογικά αποτελέσματα δεν κρύβουν αυτά που λέμε.

Γνώμονας της δράσης μας είναι οι λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας. Σε αυτή την  κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  και σας καλούμε να αφήσετε στην άκρη τη θεωρία του «εχθρού λαού», τη λογική να κυνηγάτε τις «αντιπολιτευτικές Μάγισσες» παντού, εργαζόμενοι για να λύσουμε κάποια από τα μεγάλα προβλήματα, στα οποία μπορούμε να συμβάλλουμε. Εσείς θα το πιστωθείτε και όχι εμείς .

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ