14.4.2021 20:20

Χίος Μπροστά: "Φώτης κερνά, Φώτης πίνει"

Συνεχίζεται το πάρτι αδιαφάνειας, των παραταξιακών εξυπηρετήσεων ,των αναθέσεων και των διορισμών συγγενών, φίλων και υποψηφίων στην εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων (ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ). Η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση παρά τις συνεχείς καταγγελίες και αναφορές, είναι η μόνη συνήθεια που δεν έχει αλλάξει στον τρόπο διοίκησης της (σε αντίθεση με την διαφημιστική παραίνεση της εταιρείας προς τους δημότες).

Η δημοτική αρχή του κ. Κάρμαντζη ακολουθεί απτόητη την τακτική αυτή, εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες της πανδημίας. Παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις μας για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όλες οι συνεδριάσεις γίνονται δια περιφοράς και μάλιστα με τηλεφωνική επικοινωνία για την ψήφο του κάθε μέλους του ΔΣ. Δεν γίνεται συζήτηση για τα θέματα και δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση.

Είναι τέτοιο το κλίμα αδιαφάνειας και χειραγώγησης της εταιρείας που ακόμη και άτομα τοποθετημένα από τον κ. Κάρμαντζη στο συμβούλιο της εταιρείας ,παραιτούνται το ένα μετά το άλλο με αιχμές για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση χρημάτων.

Το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν τηρήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα (εκτός από τους πρόσφατους διορισμούς συγγενών αντιδημάρχου, υποψηφίων κλπ), είναι και η εισήγηση του προέδρου του ΔΣ για απ ευθείας ανάθεση σε συγγενικό του πρόσωπο, εργασιών με σχεδόν διπλάσιο κόστος από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Η πανδημία και η επίκληση του «νόμιμου», δεν μπορεί να αποτελέσει για ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως το άλλοθι για την καταστρατήγηση της νομοθεσίας και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε βάρος των δημοτών.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι χρήματα που δαπανώνται με αυτόν τον τρόπο λείπουν από την υγεία , από την παιδεία, από την πρόνοια, από κρίσιμες δομές και λειτουργίες του δήμου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ