13.1.2021 9:23

Χίος Μπροστά: " Ο Μηταράκης να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για άδειασμα της ΒΙ.ΑΛ."

Αξίωση της ιδιοκτησίας του Δήμου (ΒΙΑΛ) και αξίωση από την πολιτεία του σεβασμού στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας των δημοτών (πχ αποζημιώσεις, ασφάλεια», έχει αποφασίσει ανάμεσα σε αρκετά άλλα κατ’ επανάληψη το Δημοτικό Συμβούλιο. (Απόφαση 643/31-10-2019, με επαναβεβαίωση άλλες τρεις φορές (13/1, 10/2 και 21/2 του 2020) .

Η σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου έρχεται να επιβεβαιώσει το δίκαιο των αγώνων της χιακής κοινωνίας.

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που κάποιοι «βάφτισαν» γνωμοδοτικές προκειμένου να αδρανήσουν και να συμμετέχουν σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς γονατογραφήματα.

Η αρχική αυτή δικαίωση αποδεικνύει ότι μπορούμε και οφείλουμε να διεκδικήσουμε την υλοποίηση του συνόλου των αποφάσεων του ΔΣ προκειμένου να προασπιστούμε την τοπική κοινωνία και την προοπτική της . Για όλους τους Χιώτες αποτελεί άμεσο στόχο ,η πλήρης αποσυμφόρηση του νησιού, η λειτουργία μίας δομής μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση με μέγιστη χωρητικότητα 500 ατόμων.

Καλούμε τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για πλήρες άδειασμα της ΒΙΑΛ μέχρι το Πάσχα και την απόδοση του χώρου της στο Δήμο, όπως και η δικαστική απόφαση ορίζει.

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι η απροθυμία της δημοτικής αρχής του κ.Κάρμαντζη να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αντί να επιλύει το πρόβλημα συμβάλλει στη μονιμοποίησή του. Ο μόνος δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής στο νησί είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ