13.11.2021 9:41

Χίος Μπροστά: "Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά για πέταμα στην ΔΕΥΑΧ"

Η τιμή του νερού στο νησί μας είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι πολύ ακριβή δεδομένης της ποιότητας του και της περιορισμένης χρονικής διάρκειας που διανέμεται σε σε ορισμένες περιοχές .

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ συμβάλει με τον τρόπο της στην διόγκωση του κόστους λειτουργίας της εταιρείας και το αποδεικνύει συχνά πυκνά και με τις άστοχες αποφάσεις και ενέργειες της .Τα παραδείγματα είναι πολλά και επαναλλαμβανόμενα .(Περιπτώσεις άστοχων κατευθυνόμενων μελετών στην Βολισσό ,στον Καταρράκτη με ταυτόχρονη αγορά ενός αχρείαστου οικοπέδου , στην αφαλάτωση του Βροντάδου κλπ).

Εκτός από τις άστοχες αποφάσεις που ζημιώνουν την εταιρεία και κατ’ επέκταση τους δημότες ,υπάρχει η αμέλεια και η αδιαφορία όχι μόνο για την συντήρηση του πανάκριβου μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και για την εποπτεία της λειτουργίας του. Είναι φανερό ότι αυτά γίνονται πλημμελέστατα με κακοδιαχείριση με έλλειψη προγραμματισμού-ελέγχων και έλλειψη οράματος το οποίο εξαντλείται στην τοποθέτηση ολοένα και περισσότερων πανάκριβων λύσεων με αφαλατώσεις σαν εύκολη και γρήγορη λύση για την παραγωγή πανάκριβου νερού.

Καλό θα είναι η διοίκηση και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ αντί περιαυτολογούν για τις «οικονομικές υπηρεσίες» που προσφέρουν ,αντί να απειλούν το τοπικό συμβούλιο και τους κατοίκους της Βολισσού ή του Καταρράκτη με επιβάρυνση με το κόστος λειτουργίας διαχείρισης των λυμάτων του χωριού, ας φροντίσουν πρώτα να μαζέψουν τα αμάζευτα της σπάταλης και ζημιογόνας για την εταιρεία διαχείρισης.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται το αντλιοστάσιο στο Δελφίνι ,ενός σημαντικού αντλιοστασίου ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για την διαχείριση του ισοζυγίου του νερού στο νησί.

Η εγκατάλειψη είναι εμφανέστατη ενώ η τελευταία ανθρώπινη παρουσία δείχνει να απέχει πολλές βδομάδες πίσω. Η μία εκ των δύο αντλιών εργάζεται ανελλιπώς με κόστος λειτουργίας περίπου 9000 ευρώ/μήνα. Η δεξαμενή «αναρρόφησης» είναι γεμάτη αγριόχορτα και οι σωλήνες ανοικτοί σε οτιδήποτε μπορεί να εισχωρήσει μέσα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ