15.11.2021 13:53

Η παρατεταμένη ανομβρία θα δημιουργήσει προβλήματα υδροδότησης στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αντί να παίρνουμε νερό από το Δελφίνι και την Ψαρόπετρα συνεχίζουμε να αντλούμε από τις γεωτρήσεις» λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Βασίλης Μυριαγκός

Ανησυχία στη ΔΕΥΑΝ Χίου προκαλεί η παρατεταμένη ανομβρία αφού από τις αρχές του Φθινοπώρου μέχρι και σήμερα, οι ποσότητες νερού που έχει βρέξει στη Χίο, είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Μυριαγκός, υπό κανονικές συνθήκες, αυτή την περίοδο θα έπρεπε να έχουν κλείσει οι αφαλατώσεις αλλά και οι γεωτρήσεις και η υδροδότηση να παρέχεται τόσο από το Δελφίνο όσο και από την Ψαρόπετρα.

Αντίθετα, εξαιτίας της έλλειψης νερού, η ΔΕΥΑΝ Χίου συνεχίσει να αντλεί νερό τόσο από τις γεωτρήσεις, οι οποίες εξαντλούνται όσο και από τις μονάδες αφαλατώσεων, οι οποίες κοστίζουν σημαντικά ως προς την κατανάλωση ρεύματος.

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αρχίσει να βρέχει και να υπάρξουν ικανές ποσότητες νερού για την υδροδότηση γιατί αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα», επεσήμανε, σημειώνοντας ωστόσο ότι, χάρη στον σχεδιασμό της εταιρείας, το διάστημα που προηγήθηκε δεν υπήρξαν προβλήματα στην υδροδότηση ακόμη και όταν η ζήτηση τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ