10.1.2022 20:42

Χίος Μπροστά: "Ο κίνδυνος με την υπερδομή είναι πρωτίστως εθνικός"

Ο κίνδυνος με την υπερδομή είναι πρωτίστως εθνικός. Το λέει και ο φίλος σας Υπουργός κ. Δήμαρχε. Εσεις το ξέρετε;

Ο κ. Δήμαρχος επιχειρώντας να απαντήσει σε έστω ένα από τα ερωτήματά μας, ψέλλισε ότι η υπερδομή θα είναι ευρωπαϊκό και κατ΄ επέκταση ελληνικό έδαφος.

Ή ο φίλος του κ. Υπουργός του αποκρύπτει την αλήθεια ή την γνωρίζει και οι δύο μαζί μας κοροϊδεύουν. Άλλωστε δεν είναι το πρώτο και το μόνο ψέμα.

Τον Μάρτιο του 2021, ο κ. Μηταράκης, ανάμεσα σε άλλα, συνυπέγραψε μαζί με τους ομολόγους του Υπουργούς την Κοινή δήλωση της Διυπουργικής Διάσκεψης των MED5 - των πέντε μεσογειακών Κρατών της ΕΕ που είναι χώρες πρώτης υποδοχής – ότι: Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των διαδικασιών ασύλου και επιστροφής στα εξωτερικά σύνορα σε συνδυασμό με λύσεις που βασίζονται στο πλάσμα δικαίου τα επιβαρύνουν δυσανάλογα και τα μετατρέπουν σε κλειστές ζώνες διέλευσης.

Ο κ. Υπουργός στο κοινό κείμενο εκφράζει την αντίρρησή της Ελλάδας σε διαδικασίες που θα γκριζάρουν τα σύνορα με την υπέρμετρη επιβάρυνση και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ότι ο κ. Υπουργός είναι σύνηθες να κάνει αντιφατικές δηλώσεις και πράξεις είναι γεγονός. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μία συνέντευξη αλλά για επίσημη υπογραφή που εκφράζει τις αντιρρήσεις για το Σύμφωνο Μετανάστευσης. Καταγγέλλει αυτό που θα εξυπηρετούν οι δομές: Θα εγκλωβίζουν μετανάστες στα σύνορα, σε χώρους που δεν θα θεωρούνται ευρωπαϊκό έδαφος!

Και την ίδια ώρα θέλει να μας επιβάλλει την υπερδομή που θα έχει το ρόλο που καταγγέλλει!

Αυτό είναι που επιθυμούν οι κκ Δήμαρχος και Υπουργός για τη Χίο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου; Να καταδικαστούν οιονεί σε γκρίζα ζώνη; Αυτό είναι το μέλλον που επιθυμούν για τα παιδιά μας;

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Παραθέτουμε το ακριβές σημείο του κειμένου και το σύνδεσμο με όλη την κοινή δήλωση, η οποία ουδέποτε δημοσιεύτηκε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

«Η ήδη δυσμενής κατάσταση των κρατών μελών της πρώτης γραμμής θα επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω του προτεινόμενου κανονισμού διαλογής και του υποχρεωτικού χαρακτήρα των προβλεπόμενων συνοριακών διαδικασιών ασύλου και επιστροφής. Πιστεύουμε ότι οι λύσεις που βασίζονται στο πλάσμα δικαίου ότι οι αιτούντες άσυλο δεν έχουν εισέλθει στην ΕΕ πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αγνοούν την πραγματικότητα επί του εδάφους όσον αφορά τις διαδικασίες και τις προθεσμίες που προτείνονται και επιβαρύνουν δυσανάλογα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τα οποία δεν μπορούν να μετατραπούν σε κλειστές ζώνες διέλευσης.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ