18.4.2022 20:17

Χίος Μπροστά - Μόνιμη λύση για τους ναυτικούς της Χίου

Μπορεί και πρέπει να δοθεί γρήγορα μόνιμη λύση στην παρουσία γιατρού και υγειονομικού προσωπικού στον Οίκο Ναύτη στη Χίο για την εξυπηρέτηση των ναυτικών και των οικογενειών τους.

Αυτό που ζητούν οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους προβλέπεται ήδη από νόμο.

«Στην κεντρική υπηρεσία, καθώς και στα παραρτήματα Οίκου Ναύτου δύναται να παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες υγείας και άλλες υποστηρικτικές προς αυτές υπηρεσίες προς τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους. Για το σκοπό αυτόν, ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει το αναγκαίο κατά περίπτωση προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών, υγειονομικού προσωπικού και διοικητικών υπαλλήλων». Άρθρο 53, παρ. 1α του Ν. 4150/2013

Αυτό που ζητούν οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους θα διευκολύνει ιδιαίτερα όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τις δομές υγείας του νησιού καθώς 15.000 δικαιούχοι, το 30% του συνόλου του πληθυσμού της Χίου, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Οίκο Ναύτη.

Αυτό που ζητούν οι ναυτικοί τους το έχουν υποσχεθεί επισήμως και ανεπισήμως και επιέλους απαιτείται να υλοποιηθεί.Αυτό που ζητούν οι ναυτικοί αποτελεί ομόθυμο αίτημα όλης της χιακής κοινωνίας και ελάχιστη ανταπόδοση για τη συνεισφορά τους .

Καλούμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και τη διοίκηση του Οίκου Ναύτου να εκκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες και να προχωρήσουν από κοινού με το Υπουργείο Υγείας στη υλοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ναυτικούς από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στον Οίκο Ναύτη στη Χίο.

Καλούμε την κωφεύουσα και άφωνη δημοτική αρχή του κ. Κάρμαντζη να ζητήσει άμεσα την επίλυση του σοβαρού θέματος που ταλαιπωρεί τους χιώτες ναυτικούς και τις οικογένειές τους.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ