27.4.2022 7:27

Χίος Μπροστά - "Έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια"

Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια η Δημοτική Αρχή κ. Κάρμαντζη, λειτουργώντας σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και εκτός νομιμότητας. Η ανίκανη Δημοτική Αρχή όχι μόνο καταχρέωσε με 7.113,60 € τους δημότες για αυγά από PVC αλλά ακολούθησε και μεθόδευση που είναι εκτός νομιμότητας.

Συγκεκριμένα στις 11/4/2022 η Δημοτική Αρχή έφερε με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος την δαπάνη στην οικονομική επιτροπή. Όμως ο προτεινόμενος στην εισήγηση κωδικός για τη δαπάνη δεν προβλέπει τέτοια έξοδα. (Σημειωτέον, μέλος της οικονομικής επιτροπής είναι και ο καθ ύλην αρμόδιος, αντιδήμαρχος οικονομικών, ο εκ μετεγγραφής κ.Μπελέγρης). Παρ’ όλα αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας την υπερψήφισαν. Στη συνέχεια αφού η οικονομική υπηρεσία απέρριψε τη δαπάνη ως μη νόμιμη, φέρεται να γίνεται επιστολή του κ. Καρμαντζη προς το ΝΠΔΔ προκειμένου να αναλάβει αυτό τη δαπάνη. Στις 12/4/2022 δια περιφοράς λαμβάνεται απόφαση από το ΝΠΔΔ, για την ανάληψη δαπάνης.

Τα περίφημα αυγά τοποθετούνται στις 17/4/2022 αλλά η ανάθεση τους από το ΝΠΔΔ γίνεται την επόμενη ημέρα!! στις 18/4 με την 1029/18.04.2022 (ΑΔΑ 6ΨΖΞΟΛΧΞ-Ν6Σ) απόφαση του Προέδρου του!

Είχαν ήδη παραγγείλει τα αυγά των 7.113,60 € και αναζητούσαν απλώς τρόπο να καλύψουν τη δαπάνη!

Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή κ. Κάρμαντζη, με αδιαφάνεια. Για αυτήν τα συλλογικά όργανα του δήμου είναι απλοί μηχανισμοί «νομιμοποίησης» των δαπανών που έχει προαποφασίσει και αναθέσει πριν αυτές εγκριθούν!

Η Δημοτική Αρχή κ. Κάρμαντζη δεν μπορεί να αποδεχθεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ούτε και σε όργανα που τεχνητά διαθέτει πλειοψηφία όπως η οικονομική επιτροπή. Δεν σέβεται ούτε τους δημοτικούς συμβούλους της, τους οποίους έχει μόνο ως όργανα νομιμοποίησης προαποφασισμένων αναθέσεων.

Ως προς το ύψος δε της δαπάνης για τα περίφημα αυγά, η δημοτική αρχή για μία ακόμη φορά κατάφερε να ζημιώσει τους δημότες, αφού πλήρωσε περίπου 3 φορές παραπάνω από την εύλογη αξία τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα ευτελέστερα υλικά από αυτά των προδιαγραφών.

Η Δημοτική Αρχή κ. Κάρμαντζη δεν σέβεται τα χρήματα των δημοτών και τα κατασπαταλά σε ανούσιες και πανάκριβες αναθέσεις. (κινέζικα φώτα, πεταλούδες τουλίπες, κάψιμο ναυαρχίδας κλπ). Αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι οι Χιώτες και για αυτό της δείχνουν ήδη την πόρτα της εξόδου, ως την πλέον αποτυχημένη δημοτική αρχή των τελευταίων χρόνων στη Χίο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ