2.3.2022 21:04

"Χίος Μπροστά": "Δημοτική Αρχή εκτός τόπου , χρόνου και νομιμότητας"

Έκπληκτοι ακούμε  τις καθημερινές  δηλώσεις των αντιδημάρχων του εκ μετεγγραφής κ. Μπελέγρη και κ. Αναγνώστου, οι οποίοι ανοικτά αμφισβητούν την νομιμότητα αλλά δείχνουν και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν τις απλές υποθέσεις του Δήμου ρίχνοντας τις ευθύνες τους… στους άλλους. Παραλείψεις ,αμέλεια και έλλειψη στοιχειώδους ικανότητας προγραμματισμού είναι στην καθημερινή ατζέντα τους , με αποτέλεσμα δυσλειτουργίες υπηρεσιών και δομών του δήμου. Σαν να μην έφταναν η ανικανότητα και τα ψέματα κουνάνε και το δάκτυλο. Εκτίθενται πλέον καθημερινά όλο και περισσότερο.

Πρόσφατα κατορθώματα τους, ο κίνδυνος να ξεμείνουν τα σχολεία από καύσιμα αφού αντιλήφθηκαν πολύ καθυστερημένα την λήξη της σύμβασης για την προμήθειά τους. Ακόμη πιο τρανταχτό παράδειγμα ανικανότητας η προμήθεια 6000 μασκών για 7200 μαθητές, ενώ άφησαν πολλές αίθουσες χωρίς αντισηπτικά και προμηθεύτηκαν ελάχιστα self tests. Mε αποκλειστικά δική τους υπαιτιότητα αμέλησαν τις τελευταίες μέρες του 2021 στοιχειώδεις ενέργειες που έπρεπε να κάνουν για να μην καθυστερήσει η μισθοδοσία των υπαλλήλων καθαριότητας .

Η Δημοτική αρχή προσπαθεί να κρύψει τα λάθη της και να τα φορτώσει επικοινωνιακά στην εναλλακτική πρόταση που ψηφίστηκε για τον περίφημο ΑΟΤΑ, καθώς τα «καταγγελλόμενα» είναι λόγια του αέρα.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χ. Μπουρνιάς έπραξε ακριβώς αυτό που προβλέπει ο νόμος ,καταθέτοντας εναλλακτική πρόταση απέναντι στις δολοπλοκίες και τα ψέματα της δημ.αρχής.

Ο κ. Κάρμαντζης επιχειρεί με κάθε τρόπο να «στήσει» το παραμάγαζο του ΑΟΤΑ αγνοώντας ότι ήδη υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτή αφαιρεί από τους ΑΟΤΑ όποιο αντικείμενο μπορεί να ασκήσει ο κάθε Δήμος, προσπαθώντας έτσι να προλάβει τις αθρόες προσλήψεις ημετέρων από το παράθυρο.

(https://www.elsyn.gr/sites/default/files/179-2022.pdf)

Αφαιρεί δηλαδή όλα όσα θέλει ο κ. Κάρμαντζης να «περάσει» ως αρμοδιότητα στον ΑΟΤΑ ενώ αυτά ασκούνται από τις υπηρεσίες του δήμου σαν αρμοδιότητα τους.

Η Δημοτική Αρχή ήδη έχει επιβεβαιώσει όσα καταγγέλλουμε, ότι τον ΑΟΤΑ τον θέλει για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ανάπτυξη της Χίου. Τους ρωτάμε, λοιπόν, για αρχή:

-        Ενοικιάστηκε κτίριο για τη στέγαση του ΑΟΤΑ; Ανήκει αυτό σε πρώην συνέταιρο εν ενεργεία Αντιδημάρχου;

-        Μεταφέρθηκαν σε αυτό τα έπιπλα από το πρώην Δημαρχείο της Αμανής ; Με τίνος εντολή; Γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να παραχωρείται δημοτική περιουσία χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

-        Από ποιόν πήρε έγκριση ο δήμαρχος και πόσο νόμιμο είναι αυτό, να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο Οινουσσών να υπογράψει για λογαριασμό του την σύσταση του ΑΟΤΑ;

Η Δημοτική Αρχή κ. Κάρμαντζη καταγράφεται ως η πλέον ανίκανη να διαχειριστεί ακόμη και απλά θέματα του Δήμου. Καταγράφεται ως η αρχή που δεν γνωρίζει τι σημαίνει διαφάνεια και σεβασμός στη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΥΓ. Αναμένουμε ακόμη τις απαντήσεις του κ. Μανδάλα για τα φωτιστικά ΤΑΝΓΚ ΜΑ ΤΑ. (πόσα έχουν τοποθετηθεί, πού , και που βρίσκονται αυτά που δεν έχουν τοποθετηθεί).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ