26.1.2023 9:58

Χίος Μπροστά - Ασφάλεια καυστήρων στα σχολεία

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη στην προσπάθεια της να κρύψει την ανικανότητά της αμελεί και τα στοιχειώδη για την ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία.

Αποκαλυπτικός για αυτό υπήρξε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Ξενάκης, που μας ενημέρωσε σήμερα ότι το Δεκέμβριο και μετά το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες προσπάθησαν να κάνουν σύμβαση με εξειδικευμένο και πιστοποιημένο ανάδοχο. Στον οποίο έχουν μεν αναθέσει τη δουλειά, αλλά δεν έχουν υπογράψει σύμβαση!

Τι και εάν εδώ και δύο χρόνια το ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ θέτει συνεχώς θέματα στο ΔΣ για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων. Προφανώς άλλες είναι οι προτεραιότητες των αναθέσεων της Δημοτικής Αρχής και όχι τα παιδιά μας.

Ρωτάμε δημόσια τη δημοτική αρχή:

  1. Πότε ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους καυστήρες; Το Δεκέμβριο που λέει ο κ. Ξενάκης ή όταν ο κ. Κάρμαντζης διαβεβαίωνε ότι έχουν γίνει οι έλεγχοι και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας;
  2. Τελικά ασχολούνται με τη συντήρηση 3-4 μηχανολόγοι όπως είχε δηλώσει ο κ. Κάρμαντζης ή έχει ανατεθεί σε έναν χωρίς σύμβαση που λέει ο κ. Ξενάκης;
  3. Γίνεται, έστω και με αυτό τον τρόπο, συντήρηση καυστήρων ή απλώς «καταγράφονται οι θερμικές εγκαταστάσεις» όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο;
  4. Υπάρχουν και πόσα δελτία ελέγχων στους καυστήρες των σχολείων;
  5. Ποιος έχει την ευθύνη εάν κάτι συμβεί; Ο ανάδοχος χωρίς τη σύμβαση που ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι υπάρχει;
  6. Με ποια διαδικασία επελέγη, όπως επελέγη, ο ανάδοχος χωρίς τη σύμβαση;
  7. Γιατί απέκρυψε το όλο θέμα από το δημοτικό συμβούλιο όταν ρωτήθηκε από τις αντιπολιτεύσεις;

Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής είναι πλέον επικίνδυνη. Την καλούμε να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες και τους γονείς και να μην προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ανούσιες δηλώσεις. Άμεσα, να ξεκαθαρίσει το θέμα, γιατί με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε! 

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΙΟ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ