2.1.2022 20:21

Χίος Μπροστά: "Άλλο ήρεμη δύναμη άλλο κοιμώμενη δύναμη"

Ο κύριος Κάρμαντζης και η Δημοτική Αρχή έκαναν τις επιλογές τους. Συμμετέχουν ανοικτά στα σχέδια καταστροφής της Χίου, ως οι νέοι εφιάλτες.

Ο κ.Κάρμαντζης επέλεξε την κωλοτούμπα για το μεταναστευτικό και υποτάσσεται πλήρως στις εντολές του πολιτικού του συνοδοιπόρου υπουργού κύριου Μηταράκη και της κυβέρνησης και ζητά επιτακτικά να κατασκευαστεί υπερδομή στο νησί μας χωρίς όρους χωρίς προϋποθέσεις.

Έκανε κουρελόχαρτο τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα «Ευαγγέλια», όπως τα ονόμαζε, και υποστηρίζει μόνιμες δομές αποδεχόμενος τον εγκλωβισμό τεράστιου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί μας για λογαριασμό όλης της Ευρώπης. Τωρινή δικαιολογία η "ασφάλεια των δημοτών" με την εφαρμογή του δόγματος "ήρεμη δύναμη". (Ηδη όλοι ξέρουν την αδράνεια της "κοιμώμενης δύναμης" που έδειξε όσον αφορά στην προστασία της δημοτικής περιουσίας στο Θόλος).

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, κάποιες από αυτές τις ψήφισε και ο ίδιος:

- Το ΔΣ έχει αποφασίσει με σαφήνεια ότι θέλει μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση στη Χίο και καμία άλλη λειτουργία εντος της δομής. Έχει αποφασίσει να μην γίνεται καμία λειτουργία στη Χίο εξέτασης ασύλου, γιατί μέχρι την εξέταση σε δεύτερο βαθμό η παραμονή θα είναι πολύμηνη. Γιατί για όποιους απορρίπτεται το άσυλο ο εγκλωβισμός του θα είναι αναπόφευκτος καθώς τόσο στο Σύμφωνο Μετανάστευσης όσο και στο Μνημόνιο για την κατασκευή της υπερδομής στη Λέσβο ο «γεωγραφικός περιορισμός» θεσμοθετείται ως υποχρεωτικός.

- Το ΔΣ έχει προσδιορίσει ως άνω όριο χωρητικότητας τα 500 άτομα ,το οποίο αυτόματα θα καταστρατηγηθεί πολύ σύντομα σε περίπτωση εξέτασης ασύλου στα νησιά.

- Το ΔΣ έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την δημιουργία και λειτουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. (χώροι για να παραμένουν υπό κράτηση όσοι έχουν απορριπτική ασύλου σε β βαθμό με σκοπό να επιστραφούν στην Τουρκία ή στις χώρες τους).

Με δεδομένο ότι οι επιστροφές είναι σε μηδενικά επίπεδα γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η λειτουργία ΠΡΟΚΕΚΑ το μόνο που θα προσφέρει θα είναι η συσσώρευση μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων χωρίς άνω όριο, αφού τις εισροές της ελέγχει πλήρως η Τουρκία ενώ δεν δέχεται καθόλου επιστροφές. Ακόμη ακούγονται οι υποσχέσεις του 2020 για επιστροφές 10.000 ατόμων από τον κ. Μηταράκη οι οποίες ποτέ δεν έγιναν, ενώ αγνοείται η τύχη για τις δύο λίστες προς επιστροφής που έχει υποβάλει τέλος του 2020 και αρχές του 2021.

Ο κ. Κάρμαντζης όλα τα παραπάνω τα έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων και ψελλίζει δικαιολογίες για να καλύψεις τι επανειλημμένες κυβιστήσεις του. Αλλωστε η "υπόδειξη" για την θέση στο Θόλος ,όλως τυχαία είχε ξεκινήσει από τον κο Ξενάκη.

Με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης οι υπερδομές στα νησιά μας δεν θα θεωρούνται ευρωπαϊκό έδαφος και εδώ θα διεκπεραιώνονται όλες οι λειτουργίες του μεταναστευτικού. Ακόμη και όσοι έχουν λάβει άσυλο εδώ θα επιστρέφονται από όποια χώρα της ΕΕ τύχει να βρεθούν. Αυτό υλοποιεί ο κ. Κάρμαντζης: Να μετατραπεί το νησί σε γκρίζα ζώνη, έρμαιο στις ορέξεις της Τουρκίας.

Έφτασε η ώρα που δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Εάν είναι με τη χιακή κοινωνία καλείται ξεκάθαρα να απορρίψει την υπερδομή (ΚΕΔΝ) που σχεδιάζει ο φίλος τους κος Μηταράκης. Να απορρίψει τα «δώρα» του φίλου Υπουργού (οικονομικές ενισχύσεις που οι περισσότερες καταλήγουν σε αναθέσεις για ημετέρους) και να υπερασπιστεί το νησί, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τη δημοτική περιουσία.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ή με τη Χίο και το μέλλον των παιδιών της, ή με την καταστροφή της Χίου

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ