12.10.2022 14:13

Χάρης Μπουρνιάς - “Αυξήσεις στα ανταποδοτικά για να καλύψουν υπέρογκες υποχρεώσεις” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πυρά του στη δημοτική αρχή με αφορμή την εισήγηση για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2023, εξαπέλυσε μέσα από σημερινή του δήλωση στον “π” ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Μπουρνιάς. 

“Σαν να μην έφτανε ο ενεργειακός αρμαγεδώνας ο οποίος αδειάζει κυριολεκτικά τα πορτοφόλια των εργαζομένων και των συνταξιούχων στην Ελληνική επικράτεια, εδώ στη Χίο η δημοτική αρχή για άλλη μία φορά βάλθηκε να μας εκπλήξει δυσάρεστα πάλι. 

Από το αλαλούμ των δηλώσεων των κύριων αντιδημάρχων Οικονομικών και Καθαριότητας μέχρι και τις δηλώσεις του κυρίου Δημάρχου για μείωση του Ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, σήμερα μπαίνει και το κερασάκι στην τούρτα.

Οι δημότες θα έχουν νέα Οικονομική επιβάρυνση από τον Ιανουάριο του 2023.

Όσον αφορά το δημοτικό τέλος, θα βγει η δημοτική αρχή και θα πει ότι αυξήθηκαν τα καύσιμα και ότι αυξήθηκε η ενέργεια. Επομένως αυτό που πρέπει να ξέρουν οι δημότες είναι ότι αυτό ευσταθεί εν μέρει.

Ναι μεν έχουμε αύξηση στα καύσιμα και στην ενέργεια αλλά το μεγαλύτερο κόστος όσον αφορά στο σκέλος των εξόδων του Ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είναι οι βραχυπρόθεσμες και οι μεσομακροπρόθεσμες υποχρεώσεις που δημιούργησε η δημοτική αρχή.

Αυξάνει την επιχορήγηση της ΔΙΑΝΟΧ προς τα πάνω. Από 850.000 που ήταν φέτος, την πάει στο 1,2 εκ. ευρώ. Έχει τόση ανάγκη η ΔΙΑΝΟΧ; Μα πώς θα καλύψουν τους μισθούς όλων αυτών που προσλαμβάνονται για να καλύψουν ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Έχουν εγγράψει κωδικό προκειμένου να εξοφλήσουν την πρώτη δόση από την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στο δημοτικό φωτισμό 650.000 ευρώ.

Δημιούργησαν ένα τέτοιο σκέλος δαπανών που ουσιαστικά η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν μπορεί να μειώσει αλλά ουσιαστικά θα αυξήσει πλέον το δημοτικό τέλος για να αρχίσει να καλύπτει τις ανάγκες που η ίδια δημιούργησε”, ανέφερε ο κ. Μπουρνιάς

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ