30.12.2021 23:39

Εξώδικα προς ΓΕΚ Τέρνα και Αρχαιολογική Υπηρεσία αλλά και… περίφραξη (BINTEO)

Κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. στη σκιά των εξελίξεων στο Θόλος με διαφωνία για την συμβολή της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Σε απόφαση 9 σημείων οδηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου μετά από 5ωρη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο Θόλος.

Σε σχετικά ήρεμους τόνους, οι αντιπολιτεύσεις στηλίτευσαν έντονα την καθυστέρηση της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου Χίου αναφορικά με την περίφραξη του Θόλους, αφήνοντας υπονοούμενα ότι αυτό έγινε εσκεμμένα για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μηχανημάτων της ΓΕΚ Τέρνα και τη Δημοτική Αρχή να κατηγορεί τις αντιπολιτεύσεις για λαϊκισμό και στείρα κριτική.

Η δημοτική αρχή υπεραμύνθηκε των χειρισμών της στο θέμα του μεταναστευτικού, δηλώνοντας πλήρη ικανοποίηση από τη φύλαξη των συνόρων και την αποσυμφόρηση των δομών, κάτι που τελικά θέλησε να αποτυπώσει και στην τελική της πρόταση.

Έτσι ενώ συνηγόρησε με τα υπόλοιπα σημεία της πρότασης των αντιπολιτεύσεων, κατέβασε δική της πρόταση, με την διαφορά ότι μέσα σε αυτή, γινόταν σαφής αναγνώριση του κυβερνητικού έργου.

Τελικά, το Σώμα έπειτα από 5 ώρες συνεδρίασης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

  1. Την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας και δηλώσεως, με επιφύλαξη δικαιωμάτων,  την ΤΕΡΝΑ στην οποία να παρατίθεται η νομική επιχειρηματολογία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να απέχει από κάθε ενέργεια εντός αυτής της εκτάσεως  .Να σταλεί επίσης επιστολή στην Αρχαιολογία Χίου γνωστοποίησης  του ιδιοκτησιακού καθεστώτος  .
  2. Επιστολή προς την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αθήνα, στην οποία να παρατίθεται η νομική επιχειρηματολογία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να παύσει κάθε χρηματοδότηση της σχεδιαζόμενης κατασκευής της υπερδομής.
  3. Επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, με την οποία να την ενημερώνει σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να συνδράμει στην προστασία της περιουσίας του Δήμου Χίου.
  4. Καλεί την Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, που απαιτούνται για την υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και την αδειοδότηση της περίφραξης του ακινήτου.
  5. Καλεί την Δημοτική Αρχή να δώσει εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όπως καταγράψουν τις αυθαίρετες κατασκευές, που τυχόν υπάρχουν εντός του ακινήτου και στην περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι εκμισθωτές έχουν εκτελέσει αυθαίρετες εργασίες και να ενημερώσει το ΔΣ για περαιτέρω ενέργειες
  6. Δηλώνει προς την κυβέρνηση  ότι το Δ.Σ. Χίου διαφωνεί και αντιδρά στην κατασκευή της υπερδομής στο Θόλος.
  7. Καλεί την Δημοτική Αρχή να αναθέσει, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, μελέτη για την αξιοποίηση του ακινήτου.
  8. Καλεί την Δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα σε τοποθέτηση σήμανσης με μέσα που επιτρέπονται από την κείμενη νομοθεσία και να τοποθετήσει μικροφωνική εγκατάσταση προς ενημέρωση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
  9. Να τοποθετηθούν μηχανήματα στην συγκεκριμένη περιουσία του δήμου, χωρίς να παρεμποδίζεται η διέλευση των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή.

Η συζήτηση μεταδόθηκε διαδικτυακά από το Politischios.gr ενώ όλες οι τοποθετήσεις υπάρχουν διαθέσιμες στο κανάλι του «π» στο Youtube.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ