Αυτοδιοίκηση

9/5/18 19:55

τελ. ενημ.: 10/5/18 11:14

Ηθικό ζήτημα στην παραμονή του Π. Καμπούρη στο Νομικό Πρόσωπο έθεσε ο Π. Λαμπρινούδης

Μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου σε περίεργες καταστάσεις σχετικά με τη σίτιση των μεταναστών

"Ηθικό αλλά και ουσιαστικό ζήτημα" στην παραμονή του Παντελή Καμπούρη στην προεδρεία του Νομικού Προσώπου έθεσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Προσκομίζοντας διαδικτυακά δημοσιεύματα ο κ. Λαμπρινούδης ενέπλεξε τον Π. Καμπούρη σε υπόθεση καθορισμού των τιμών στην τιμή σίτισης προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ..

«Πριν από 2 χρόνια σας είχα ρωτήσει για την εμπλοκή του κ. Καμπούρη στη σίτηση των μεταναστών και με αντιμετωπίσατε με διάθεση ειρωνείας. Σήμερα κάνω την ίδια ερώτηση με αφορμή την εταιρεία ΠΟΤ- ΠΑΝ με εκπρόσωπο στη Χίο τον κ. Παντελή Καμπούρη που έχει αναλάβει τη διανομή τροφείων έναντι 5,87 ευρώ. Στη Χίο επίσης δραστηριοποιείται και η εταιρεία Σάλλας Ιντερνάσιοναλ με εκπρόσωπο τον κ. Δ. Μεσολογγίτη. Αυτές οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάνει χρήματα γιατί έτσι δεν υπάρχει ανταγωνισμός», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρινούδης και συνέχισε: «Δεν μπορεί ένα άτομο να είναι πρόεδρος σε φορέα του Δημοσίου και να συνάπτει συμβάσεις με το Δημόσιο. Ρωτώ τον δήμαρχο αν αυτό το άτομο θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Νομικού Προσώπου. Υπάρχει ασυμβίβαστο και υπάρχει ξεκάθαρο ηθικό θέμα».

«Δεν υπάρχει ζήτημα ηθικής, ο Καμπούρης είναι ξεκάθαρος»

Στον αντίποδα ο Μανώλης Βουρνούς σημείωσε ότι οι καταγγελίες του Π. Λαμπρινούδη είναι πολύ σοβαρές ωστόσο επεσήμανε ότι κατά τη δική του άποψη δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα και δεν υπάρχει ζήτημα ηθικής για τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου.

«Αυτά που αναφέρετε είναι σοβαρά και είναι ποινικά αδικήματα στην Ελλάδα. Μιλήσατε για παράβαση καθήκοντος και ασυμβίβαστο. Θα περιμένω την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών για να ζητήσω απαντήσεις από τον κ. Καμπούρη. Κατά τη δική μου άποψη δεν ισχύουν και δεν υπάρχει ζήτημα ηθικής. Ο Παντελής Καμπούρης ασχολείται με τη σίτιση πολύ πριν ασχοληθεί με τον Δήμο και το Νομικό Πρόσωπο», κατέληξε ο κ. Βουρνούς.

Π. Καμπούρης: «Θα στείλω το θέμα στη Δικαιοσύνη»

Επί του θέματος τοποθετήθηκε αργότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης. «Πρόκειται για μία άνανδρη επίθεση στο πρόσωπό μου από τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη τη στιγμή που δεν ήμουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν θα απολογηθώ για την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, όμως θα πάρω τα πρακτικά και θα απευθυνθώ στη Δικαιοσύνη», αρκέστηκε να αναφέρει ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου.  

Σχόλια άρθρου: 0