26.10.2023 13:42

«Επικίνδυνη τροπή οι νέες συλλήψεις για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα νησιά»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου καταγγέλλει την επικίνδυνη κλιμάκωση και τρομοκρατική κίνηση της κυβέρνησης η οποία με εισαγγελική παρέμβαση συνέλαβε εν ώρα εργασίας και οδήγησε με την διαδικασία του αυτόφωρου στην ασφάλεια Χίου τους προέδρους των Κοινοτήτων: Κώστα Μαυρέλο και Μάρκο Κούνουπα, μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί πάλεψαν και διεκδίκησαν μαζί με τους κατοίκους της Χίου να μην μπει λουκέτο στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ. 

Παρά τις πολιτικές παρεμβάσεις του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Χίου, του Δημάρχου Χίου, της βουλευτή του νομού Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα και των επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου Αγλαΐας Κυρίτση και Δήμου Χίου, Μάρκου Σκούφαλου, η κυβέρνηση δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα με τον δεύτερο κύκλο συλλήψεων, παραπέμποντας σε δίκη και απολογία, τους προέδρους των Κοινοτήτων και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου καταδικάζει τις αυταρχικές εξελίξεις, απαιτεί την μη παραπομπή σε δίκη και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και ζητά

  • Να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, πουθενά στα ακριτικά νησιά μας και στη χώρα μας.
  • Να μην απολυθεί ή μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος και να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, με δεδομένο ότι η επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και του ταχυδρομείου, επιτάσσουν την πρόσληψη και όχι απόλυση προσωπικού των ΕΛΤΑ, την αύξηση των μισθών και των δικαιωμάτων, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους τους, τη θωράκιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του κλάδου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου καλεί όλους τους κατοίκους των νησιών μας που θίγονται,  μέσα από τους μαζικούς τους φορείς και σωματεία να προβούν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να προστατέψουν τις όποιες υπηρεσίες απέμειναν και εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές και να βάλουν φρένο στις πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ