Αυτοδιοίκηση

11/12/17 11:26

τελ. ενημ.: 11/12/17 17:12

«Έχετε 20ήμερη προθεσμία»

ΖΗΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ Ο Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν 20 μέρες καιρό για ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υπερασπιστούν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Για 50 εκ. ευρώ, που είναι το υποτιθέμενο δημοσιονομικό κόστος, θα μας βγάλουν έξω από το ευρώ, αν νομοθετήσουμε τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά;
Όσοι στην Ευρώπη θεωρούν στρέβλωση τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τότε να καταργήσουν και το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στην Κορσική για την Γαλλία, στις Κανάριες Νήσους για την Ισπανία αλλά και για νησιά στη Γερμανία την Πορτογαλία και τη Φινλανδία.

Εφόσον μας τιμωρούν με αυτό τον τρόπο, καιρός είναι να μοιραστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη το κόστος της διαχείρισης του μεταναστευτικού, να βγει η Κως έξω από τον χάρτη των hot spot. Και να κλείσει το hot spot την άλλη μέρα το πρωί.
Ποιος στις Βρυξέλλες μπορεί να μας πει μεγάλες πόλεις, όπως η Πράγα, η Βουδαπέστη, η Βαρσοβία πόσους φιλοξενούν; Ούτε έναν. Και τιμωρούν εμάς με αυτό τον τρόπο; Είναι καιρός οι Βρυξέλλες να ακούσουν τη φωνή των νησιών, τη φωνή της Κω. Γιατί είμαστε πολύ κοντά σε ένα μεγάλο και ηχηρό «Ως Εδώ.» Και αυτό είναι ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες.»
Ένα ηχηρό μήνυμα από την Κω σε Αθήνα και Βρυξέλλες αποτέλεσε η ομιλία του δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε για το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Ο δήμαρχος Κω, αφού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έκανε από την αρχή του χρόνου προς τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και προς τους κ.κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η ομιλία του δεν γίνεται με αποδέκτες τους πολίτες της Κω αλλά αποτελεί ένα μήνυμα σε Αθήνα και Βρυξέλλες.
Επανέλαβε την έκκληση του για εθνική συνεννόηση και τόνισε ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να αναλάβουν την κοινή ευθύνη και να νομοθετήσουν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Το υποτιθέμενο δημοσιονομικό κόστος είναι πολύ μικρό, είναι 50 εκ. ευρώ, είναι το ακριβές ποσό που έχει εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Για 50 εκ. ευρώ, για τα οποία υπάρχουν και μπορούν να βρεθούν ισοδύναμα, θα μας έβγαζαν έξω από το ευρώ αν νομοθετούσαμε τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά;

Η εποχή των μεγάλων ηγετών στην Ελλάδα έχει παρέλθει, αλλά ακόμα και αν δεν έχουμε μεγάλους ηγέτες, μπορούν αυτοί που έχουμε να στείλουν ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, να υπερασπιστούν το δίκιο, να υπερασπιστούν το δικαίωμα των πολιτών των νησιών να έχουν ελπίδα και προοπτική.
Αυτό περιμένουμε να δούμε τόσο εγώ όσο και οι πολίτες των νησιών τις επόμενες 20 μέρες», κατέληξε, εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των νησιωτών.

(πηγή: kostoday.com)