26.1.2021 21:43

«Η Χίος δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο του κ. Δημάρχου»

Δριμύτατη κριτική στον Δήμαρχο Χίου και τη Δημοτική Αρχή, στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου του Σταμάτη Κάρμαντζη για το μεταναστευτικό και τα τεκτενόμενα ασκεί μέσα από ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη.

Σε αυτή κάνει λόγο για πολιτική κωλοτούμπα του Σταμάτη Κάρμαντζη και τον καλεί να αποταθεί στον λαό της Χίου για να διαπιστώσει αν συμφωνεί με την πολιτική του Υπ. Μετανάστευσης.

Αναλυτικά αναφέρει:


Με αφορμή τη συνέντευξη του Δημάρχου σημειώνουμε τα εξής:

1. Ο Δήμαρχος αποκάλυψε για άλλη μία φορά το ήθος του και το ύφος του. Μετά τα ΑΜΕΑ, σειρά στους υβριστικούς τους χαρακτηρισμούς είχαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Εάν για άλλη μία φορά δεν ανακαλέσει του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς.

2. Ο Δήμαρχος καλό θα είναι να συνηθίσει τη νομιμότητα την οποία μετά την διαφάνεια που δεν γνωρίζει ως έννοια , αμφισβητεί ευθέως. Ο νόμος για τις δημοτικές εκλογές, ανεξαρτήτως συμφωνίας ή διαφωνίας του, είναι αυτός που ισχύει και του έδωσε αναλογικά 28% στο Δημοτικό Συμβούλιο.Θα έχει πολύ χρόνο ως μειοψηφία στη χιακή κοινωνία, να σκέφτεται γιατί βρέθηκε απομονωμένος οδηγώντας τη Χίο σε καταστροφικά μονοπάτια.Του θυμίζουμε επιπλέον τη νομική του υποχρέωση να «υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου», όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και όχι να τις υπονομεύει.

3. Για την νέα επική του κωλοτούμπα και την επιχείρηση αλλαγής της ομόθυμης απόφασης του ΔΣ για το μεταναστευτικό , τον καλούμε εάν τολμά να ζητήσει από την χιακή κοινωνία να εκφραστεί πραγματικά, γιατί ακόμη και στις στημένες δημοσκοπήσεις , το 75% διαφωνεί με την πολιτική του υπουργού ,που από σήμερα είναι και επίσημα δική του.

4. Είναι πια ολοφάνερο, ότι οι μόνοι που επιθυμούν μόνιμη δομή παραμονής μεταναστών στη Χίο είναι ο Υπουργός Μετανάστευσης και ο Δήμαρχος Χίου. Τους είναι αδιάφορο εάν θα είναι στην ΒΙΑΛ ή αλλού. Θέλουν δομή παραμονής και όχι καταγραφής, όπως προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλουν υπερμεγέθη δομή και όχι δυναμικότητας 500 ατόμων που προβλέπει η απόφαση του ΔΣ. Ο μεν πρώτος για να υλοποιήσει το σχεδιασμό που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και ο ίδιος υιοθέτησε. Ο δε δεύτερος για να λαμβάνει ο δήμος «οικονομικά αντισταθμίσματα» από την παραμονή. Αντισταθμίσματα που δίνονται αφενός με «πολιτικά» κριτήρια για πασαλείμματα έργων και αφετέρου με το «κεφάλι», ανάλογα με τον αριθμό μεταναστών που «φιλοξενούνται» στην όποια δομή.

5. Ο λαλίστατος κ. Δήμαρχος δεν βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα για την πρόθεση του Υπουργού Μετανάστευσης να εφεσιβάλει την απόφαση απόδοσης της ΒΙΑΛ στο Δήμο και μέσω αυτού να προσφερθεί άλλοθι για την περαιτέρω διατήρησή της. Λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του Υπουργού Μετανάστευσης και όχι ως Δήμαρχος Χίου επιχείρησε να αποδεσμεύσει τον Υπουργό Μετανάστευσης από την ανακοίνωση για άδειασμα της ΒΙΑΛ μέχρι το Πάσχα.

6. Η Χιακή κοινωνία γνωρίζει πλέον το τι γίνεται και δεν πρόκειται να επιτρέψει να δεσμευτεί το μέλλον της Χίου από την ύπαρξη μόνιμης δομής στο νησί. Θα αποτρέψει για άλλη μία φορά τους απαράδεκτους σχεδιασμούς και θα δώσει στους εμπνευστές τους τη θέση που τους αξίζει: στο περιθώριο.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΥΓ. Ως προς την αναφορά του για τα θέματα διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή, αναφέρεται και στους δύο εκ μεταγραφής αντιδημάρχους του ,οι οποίοι συμμετείχαν κατά τον κ. Δήμαρχο στις «απαράδεκτες διαδικασίες» αναθέσεων;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ