27.1.2021 15:08

Δυστυχώς ο Δήμαρχος ταυτίστηκε με μία καταστροφική πολιτική

Για στρέβλωση δηλώσεων και αποσπασματική ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό στόχο τη δημιουργία υπερδομής στη Χίο, που θα οδηγήσει σε μόνιμη εγκατάσταση μεταναστευτικού πληθυσμού στο νησί, κατηγόρησε Σταμάτη Κάρμαντζη και Νότη Μηταράκη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καραβασίλης, επεσήμανε ότι Δήμαρχος και Δημοτική αρχή απεμπόλησαν το δικαίωμα της εξέτασης ασύλου των μεταναστών εκτός της Χίου και κατηγόρησε τον Σταμάτη Κάρμαντζη ότι ταυτίζεται με μία επικίνδυνη για τη Χίο πολιτική, αυτή της δημιουργίας πόλεων, όπως είπε, με μεταναστευτικό πληθυσμό.

«Ο κ. Υπουργός έφερε ως φωτεινό παράδειγμα αυτό της δημιουργίας δομής όπως στη Σάμο. Η Σάμος υπέπεσε στο τραγικό λάθος να συναινέσει στην δημιουργίας δομής 1.200 ατόμων χωρίς όρους. Εμείς τέτοιο μέλλον σίγουρα δεν θέλουμε για το νησί μας», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι: «η κλειστή δομή ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας όσων την εκστομίζουν αφού η Ε.Ε. δεν χρηματοδοτεί κλειστές δομές».

Όπως εξήγησε ο κ. Καραβασίλης βασική διαφορά με την θέση του Δημάρχου αποτελεί η ουσία της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου και όχι ο αριθμός διαμενόντων. Διευκρινίζοντας την θέση της παράταξης ανέφερε ότι: «Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι μια δομή 500 ατόμων μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση όχι μια δομή αντίστοιχη με αυτή που περιέγραψε ο Δήμαρχος».

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει κλειστή δομή με το πρόσχημα της ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.

Η μόνη συμφωνία με τον Δήμαρχο, όπως είπε, είναι το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. χωρίς όμως το τίμημα δημιουργίας μιας υπερδομής.

Τέλος αναμένουν την Κυβερνητική υπόσχεση για τον μηδενισμό του αριθμού των διαμενόντων στην ΒΙ.ΑΛ. ενώ επεσήμανε για ακόμη μια φορά την άστοχη επιλογή δημιουργίας «πόλης» στην παραμεθόριο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ