9.6.2023 10:01

ΔΕΥΑΝΧ- 10 κυβικά νερό ανά μαστιχοπαραγωγό μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά τα μέτρα της διοίκησης μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε την Ε.Μ.Χ.

Στη διάθεση 10 κυβικών μέτρων ανά μαστιχοπαραγωγό και πρόστιμο 10 ευρώ ανά κυβικό μέτρο μετά την υπέρβαση της συγκεκριμένης ποσότητας, προχώρησε η ΔΕΥΑΝ Χίου, μετά τη δικαίωση της ΕΜΧ σε επίπεδο προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο Χίου.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΥΑΝ Χίου αναφέρει:

Η ΔΕΥΑΝΧ, σύμφωνα με την νομοθεσία,είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός φορέας διαχείρισης και παροχής νερού ύδρευσης στο νησί μας. Έχει το δικαίωμα, όταν το νερό δεν επαρκεί, να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου ή να παρέχει νερό σε ορισμένες ώρες κατά την κρίση της. Μπορεί ακόμα να ορίσει ανώτατο όριο κατανάλωσης για χρήση.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και έως την έκδοση απόφασης της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για τις 5 Ιουλίου 2023, οφείλουμε να προβούμε στις κατάλληλες ρυθμίσεις ως Διοικητικό Συμβούλιο για να προστατέψουμε κατά το δυνατό τους δημότες μας από πιθανές ελλείψεις νερού ύδρευσης σε συγκεκριμένες περιοχές, κυρίως την δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο με τον πολύ αυξημένο αριθμό τουριστών και επισκεπτών στο νησί μας. Η καλοκαιρινή περίοδος ήδη έχει ξεκινήσει, τα αποθέματα νερού είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και κινδυνεύουν περιοχές, χωριά και δημότες να μην έχουν το απαιτούμενο νερό κατά το υπόλοιπο διάστημα έως τις επόμενες βροχοπτώσεις. Οφείλουμε ως υπηρεσία να λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα και να προστατέψουμε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 8 Ιουνίου 2023 αποφάσισε: Όλοι οι αιτούντες που αναφέρονται στα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κατατέθηκαν κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Χίου, θα υδροδοτούνται μέχρι 10 κμ από την λήψη της απόφασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για να καλύψουν τις ανάγκες τους όπως τις περιέγραψαν στην εκδίκαση της προσωρινής διαταγής της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Σε περίπτωση που υπερβεί κάποιος καταναλωτής την προαναφερθείσα ποσότητα θα επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με 10 € ανά κυβικό μέτρο υπερβάλλουσας κατανάλωσης, για κάθε κυβικό που θα υπερβαίνει το όριο αυτό. Με έγγραφο μας προς την ΕΜΧ και όλους τους αιτούντες ζητούμε να μας χορηγήσουν τα στοιχεία των μελών τους, για να υλοποιηθεί η απόφασης μας με τον καλύτερο τρόπο.

Ως ΔΕΥΑΝΧ θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε με προσοχή και υπευθυνότητα όλο το σύστημα ύδρευσης, ούτως ώστε να μην λείψει από κανένα το πολύτιμο αυτό αγαθό, το νερό. Παράλληλα εκτελούμε όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα τα οποία προσθέτουν  συνεχώς ποσότητες νερού στο υδρευτικό μας ισοζύγιο. Όπως φροντίσαμε από τη αρχή της θητείας να υπάρχει επάρκεια νερού σε όλο το Δήμο Χίου, το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και σε αυτή την δύσκολη περίοδο με τα πολύ μικρά αποθέματα νερού που βρίσκονται σε όλους τους ταμιευτήρες του νησιού μας. Το ΔΣ εκτιμώντας όλα τα δεδομένα, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις και ζητά την συνεργασία και κατανόηση όλων για να εξασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ